DOLAR 34,2320 -0.06%
EURO 37,3618 -0.09%
ALTIN 2.927,360,35
BITCOIN 2249541-0,46%
İstanbul
21°

AZ BULUTLU

18:31

AKŞAM'A KALAN SÜRE

Kemal Kılıçdaroğlu 38. Olağan Kurultay’da Konuştu: “Sırtımdaki Hançerlerle Seçime Girmek Zorunda Kaldım”

Kemal Kılıçdaroğlu 38. Olağan Kurultay’da Konuştu: “Sırtımdaki Hançerlerle Seçime Girmek Zorunda Kaldım”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 38. Olağan Kurultay'da yaptığı konuşmada, seçimlere sırtındaki hançerlerle girdiğini ve parti içindeki değişimleri vurguladı.

ABONE OL
4 Kasım 2023 21:51
Kemal Kılıçdaroğlu 38. Olağan Kurultay’da Konuştu: “Sırtımdaki Hançerlerle Seçime Girmek Zorunda Kaldım”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

CHP’nin 38. Olağan Kurultayı, “İkinci Yüzyılda Demokrasi ve Birlik Kurultayı” sloganıyla Ankara’da başladı. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, salonda bulunan delegelere hitap ederek bir dizi konuya değindi.

Kılıçdaroğlu, 14 Mayıs seçimlerine ilişkin bir değerlendirmede bulunarak, “6 parti bir araya geldik. Ülkeyi nasıl yöneteceğimiz için oturduk çalıştık. Ortak mutabakat metni hazırladık ve halkımızla paylaştık. Güçlendirilmiş parlementer sistem için çalışmalar yaptık. İş, cumhurbaşkanlığı adaylığının seçilmesine gelince masadan kalkmalar ve masaya geri dönmeler oldu. Sırtımdaki hançerlerle seçime girmek zorunda kaldım” ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu, partisinin 100 yıllık bir tarihe sahip olduğunu ve Kuvayi Milliye’nin partisi olduğunu vurgulayarak, “Bu salonda 5’li çeteler, oligarklar, uyuşturucu baronları yok. Bundan sonra da asla olamayacaktır. Bu salonda mafya bozuntuları, rüşvetçiler yok. Bundan sonra da olmayacaktır” dedi.

Sosyal kimliklere vurgu yaparak parti politikasında değişimlerin yaşandığını ifade eden Kılıçdaroğlu, “Çöpten kağıt toplayanların yanına kim gitti? Bu kardeşiniz gitti. Sendikaların bile doğru dürüst sahip çıkmadığı taşeron işçileri örgütledik. İktidar en son kadro vermek zorunda kaldı. Bu sağcılık mıdır solculuk mudur?” şeklinde konuştu.

Ayrıca, “Sırtımdaki hançerlerle seçime girmek zorunda kaldım. Usta Nazım’ın dediği gibi ateşi ve ihaneti gördük ama yılmadık, yıkılmadık. Yolu doğru olanın yükü ağır olur, hançerle beraber yükümüz ağırdı. Beni asıl üzen sırtımdaki yük değil sırtımdaki hançerlerdi” diyerek son kez genel başkan adayı olduğunu açıkladı. Kılıçdaroğlu, yeni genel başkanın seçildiği bir sonraki kurultayda delegelerin arasında oturup yeni lideri alkışlayacağını belirtti.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.