DOLAR 32,8603 -0.03%
EURO 35,6956 -0.04%
ALTIN 2.543,37-0,06
BITCOIN 2164845-2,84%
İstanbul
30°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Kayseri Soğanlı Vadisi, Bu Yıl 150 Binden Fazla Turist Çekti

Kayseri Soğanlı Vadisi, Bu Yıl 150 Binden Fazla Turist Çekti

Kayseri'nin gözde turistik mekanı Soğanlı Vadisi, bu sene Vali Gökmen Çiçek'in öncülüğünde yapılan düzenleme ve altyapı çalışmalarıyla 150 binden fazla yerli ve yabancı turisti ağırladı. Balon uçuşları ve kültürel mirasıyla dikkat çeken vadide turist akını sürüyor.

ABONE OL
15 Kasım 2023 07:41
Kayseri Soğanlı Vadisi, Bu Yıl 150 Binden Fazla Turist Çekti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kayseri’nin turistik zenginliklerinden biri olan Soğanlı Vadisi, bu yıl 150 binden fazla turisti ağırladı. Kayseri Valisi Gökmen Çiçek’in bölgeye verdiği büyük önemle başlayan düzenleme ve altyapı çalışmaları, bölgeye olan ilgiyi artırdı.

Vali Gökmen Çiçek’in atanmasının ardından hız kazanan Soğanlı Vadisi’ndeki çalışmalar, turistlerin bölgeye olan ilgisini artırdı. Sıcak hava balonlarının havalandığı vadi, hem yerli hem de yabancı turistlerin ilgi odağı haline geldi. Turistler, bölgenin kültürel mirasını sadece karadan değil, aynı zamanda havadan da izleme şansına sahip oldu.

Yeşilhisar Kaymakamı Ahmet Ali Altıntaş, balon uçuşlarının başlamasının ardından geçen süre içinde yaklaşık 13 bin turistin Soğanlı Vadisi’ni havadan izlediğini açıkladı. Altıntaş, “Buraya her yıl binlerce turist geliyor. Şu an 13 bin kişi sırf balona binmiş. Bu da demek oluyor ki 150 binden fazla turist bu bölgeye gezmeye gelmiş, buradaki birçok eseri de görmüşler” dedi.

Yeşilhisar Kaymakamı, bölgede 16-17 tescilli kilise, 80’e yakın restore edilmemiş kilise, şapel, şırahane ve konut olarak kullanılan müştemilat bulunduğunu belirtti. Altıntaş, yapılan altyapı çalışmaları ve yürüyüş yollarıyla birlikte bölgenin turistlere daha iyi hizmet verebilecek bir hale getirildiğini ifade etti.

Işıklandırma çalışmalarının devam ettiğini belirten Altıntaş, bir ay içinde bu çalışmanın tamamlanacağını ve bölgenin gece de ziyaretçilere çekici bir atmosfer sunacağını söyledi. Soğanlı Vadisi, kültürel zenginlikleri ve doğal güzellikleriyle her geçen gün artan turist sayısıyla Kayseri’nin öne çıkan turistik destinasyonlarından biri olma yolunda ilerliyor.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.