DOLAR 32,8266 -0.22%
EURO 35,6796 -0.57%
ALTIN 2.539,080,18
BITCOIN 2196901-0,14%
İstanbul
28°

PARÇALI BULUTLU

20:39

AKŞAM'A KALAN SÜRE

Trabzonlu Kadınlar, El Sanatlarıyla Aile Bütçesine Katkı Sağlıyor

Trabzonlu Kadınlar, El Sanatlarıyla Aile Bütçesine Katkı Sağlıyor

Trabzon'da bir grup kadın, Ortahisar Halk Eğitimi Merkezi'nde aldıkları el sanatları kursuyla öğrendikleri üç boyutlu kağıt rölyef tekniğini kullanarak hazırladıkları tabloları satarak aile ekonomilerine katkı sağlıyor. Kadın girişimciler, ürünlerini sergilerde ve sosyal medya üzerinden satışa sunarak gelir elde ediyor.

ABONE OL
15 Kasım 2023 07:51
Trabzonlu Kadınlar, El Sanatlarıyla Aile Bütçesine Katkı Sağlıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Trabzon’da, Ortahisar Halk Eğitimi Merkezi tarafından düzenlenen el sanatları kursuna katılan 27 kadın, usta öğretici Vesile Yavuz’dan üç boyutlu kağıt rölyef tekniği ile tablo hazırlamayı öğrendi. Kursiyerler zaman içinde elde ettikleri becerileri kullanarak ürettikleri eserleri sergilerde ve sosyal medya üzerinden satarak aile ekonomilerine destek oluyor.

Usta öğretici Vesile Yavuz, kadınların el emeği ürünlerini satarak gelir elde etmeye başladığını belirtirken, kadınların başlangıçta küçük hediyeliklerle çevrelerindeki kişilere ürünlerini sunduğunu ve zamanla satışlarını artırdıklarını ifade etti. Yavuz, kursiyerlerin teknik konusunda başlangıçta zorlanabileceğini ancak zamanla ustalaştıklarında büyük bir memnuniyet yaşadıklarını söyledi.

Kadın girişimcilerden Fatma Keleş, kurs sayesinde sosyal aktivite olarak başladıkları sürecin artık gelir elde etmeye dönüştüğünü dile getirerek, ürettikleri üç boyutlu kağıt rölyef tablolarını çevrim içi platformlar aracılığıyla satışa sunduklarını belirtti. Keleş, emeklerinin ürünlere yansıdığını ve fiyatların tablonun boyutuna ve işçiliğine göre değiştiğini ifade etti.

Yaklaşık 2 yıldır kursa katılan Fatma Bayalan ise kadınların evde oturmamanın, iş hayatına atılmanın ve el becerilerini geliştirmenin önemine vurgu yaparak, kursun kendileri için hem sosyalleşme hem de ekonomik katkı sağlama fırsatı olduğunu söyledi. Bayalan, aile bütçesine katkıda bulunmanın yanı sıra güzel bir sosyal ortamın oluştuğunu ifade etti.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.