DOLAR 32,8728 0.05%
EURO 35,7192 -0.04%
ALTIN 2.541,260,26
BITCOIN 2158992-3,41%
İstanbul
30°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, 4.5 Yılın Ardından İlçenin Gelişimini Değerlendirdi

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, 4.5 Yılın Ardından İlçenin Gelişimini Değerlendirdi

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, görev süresinin 4.5 yılını ve 2023'ün değerlendirildiği toplantıda, ilçede gerçekleştirilen alt yapı ve üst yapı çalışmaları, eğitim tesisleri, sosyal tesisler, çevre düzenlemesi, sıfır atık, güneş enerji santrali gibi birçok alandaki faaliyetleri detaylı bir şekilde paylaştı. Başkan Kılca, ilçenin önemli mesafeler kat ettiğini belirterek, yapılan hizmetleri ve projeleri vurguladı.

ABONE OL
13 Kasım 2023 21:35
Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, 4.5 Yılın Ardından İlçenin Gelişimini Değerlendirdi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, görev süresinin 4.5 yılını ve 2023’ün değerlendirildiği toplantıda, ilçede gerçekleştirilen alt yapı ve üst yapı çalışmaları, eğitim tesisleri, sosyal tesisler, çevre düzenlemesi, sıfır atık, güneş enerji santrali gibi birçok alandaki faaliyetleri değerlendirdi.

Başkan Kılca, toplantının açılışında yaptığı konuşmada, göreve geldikleri günden bu yana ilçede önemli gelişmeler kaydedildiğini belirtti. İlçenin çeşitli mahallelerine kazandırılan sağlık tesisleri, sosyal tesisler ve eğitim kurumlarıyla ilgili detaylı bilgiler verdi. Yapılan alt yapı çalışmaları, yeşil alan düzenlemeleri, çevre projeleri ve sıfır atık uygulamalarıyla ilgili önemli adımların atıldığını vurguladı.

Başkan, “Göreve geldiğimizde ilçemizin ihtiyaçlarını belirleyerek projelerimizi hayata geçirmeye karar verdik. Bu kapsamda Selim Sultan, Karakulak, Sedirler, Nakipoğlu, Akabe ve Doğuş mahallelerimize sağlık tesisleri kazandırdık. İlçe merkezinde Saracoğlu, Akabe, Hacısadık ve Orhangazi’de 4 adet KOMEK sosyal tesisi inşa ettik. Mengene ve Doğuş Mahallelerinde muhtar ofisi ve emekliler konağı olarak kullanılan sosyal tesisler oluşturduk. Ayrıca, Başak Mahallemize iş merkezi, Ali Ulvi Kurucu Gençlik Merkezi’ni tamamladık ve hizmete açtık. Bu süreçte, 2023’ün geride kalan süresinde tamamlanan ve devam eden projelerimizle ilçemizin her açıdan gelişimine katkıda bulunduk” dedi.

Karatay Belediye Başkanı, alt yapı çalışmaları kapsamında 32 mahallede gerçekleştirilen sıcak ve soğuk asfalt, parke yol, bordür çalışmalarıyla ilçenin altyapısını güçlendirdiklerini söyledi. Ayrıca, çevre düzenlemesi projeleriyle ilçenin estetik ve ekolojik açıdan daha yaşanabilir hale getirildiğini belirtti.

Eğitim alanında yapılan yatırımlara da değinen Kılca, “BİLSEM, Sezai Karakoç İmam Hatip Ortaokulu, Hamzaoğlu Bilol Polat İlkokulu, Hamzaoğlu Anaokulu, Karatay Kültür ve Sanat Akademisi, Nakipoğlu 24 Derslikli İlkokul Kızören Lisesi gibi toplamda 11 eğitim tesisini ilçemize kazandırdık ve kazandırmaya devam ediyoruz. Bu, ilçemizin eğitimdeki çıtasını yükseltme hedefimize önemli bir katkı sağlamaktadır” diye ekledi.

Çevre konusundaki çalışmalarına da vurgu yapan Başkan Kılca, “Sıfır atık politikası çerçevesinde önemli adımlar attık. Güneş enerji santrali projemizle yenilenebilir enerjiye katkıda bulunduk. Çöp konteynerlerinin yeraltına alınmasıyla ilgili çalışmalarımız sürüyor. Çevre dostu uygulamalarla ilçemizi daha temiz ve yaşanabilir bir yer haline getiriyoruz” şeklinde konuştu.

Başkan Hasan Kılca, ilçede gerçekleştirilen bu çalışmaların mali disiplinden ödün verilmeden hayata geçirildiğini vurgulayarak, “5 yıl çok çabuk geçti ancak burada sayamayacağımız birçok hizmete imza attık. İlçemizin geleceği için projelerimiz ve çalışmalarımız devam edecek” dedi.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.