DOLAR 32,8364 -0.2%
EURO 35,6675 -0.61%
ALTIN 2.539,190,18
BITCOIN 2167377-2,53%
İstanbul
30°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Japonya Büyükelçisi, Van’daki Dr. Atsushi Miyazaki Anıtı Parkını Ziyaret Etti

Japonya Büyükelçisi, Van’daki Dr. Atsushi Miyazaki Anıtı Parkını Ziyaret Etti

Japonya'nın Ankara Büyükelçisi, Van'daki Dr. Atsushi Miyazaki Anıtı Parkı'nı ziyaret etti, Van depreminde hayatını kaybeden yardım gönüllüsünün anısını onurlandırdı.

ABONE OL
9 Kasım 2023 19:20
Japonya Büyükelçisi, Van’daki Dr. Atsushi Miyazaki Anıtı Parkını Ziyaret Etti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Japonya’nın Ankara Büyükelçisi Takahiko Katsumata, Van’da 9 Kasım 2011’deki depremde yıkılan Bayram Oteli’nin enkazında hayatını kaybeden Japon yardım gönüllüsü Dr. Atsushi Miyazaki’nin adının verildiği parkı ziyaret etti. Japonya Büyükelçiliğinin, Çatak Kaymakamlığı ve Edremit Belediyesi’ne hibe ettiği “Arama Kurtarma Aracı Projesi” programına katılan Katsumata, daha sonra Edremit ilçesinde yaptırılan Dr. Atsushi Miyazaki Anıtı Parkı’na geçti.

Park hakkında bilgi alan Katsumata, Edremit Belediye Başkan Yardımcısı Ercan Karahan ile Dr. Atsushi Miyazaki Anıtı’na çiçek bıraktı. Bu ziyaret, Japonya’nın Van depremi sırasında kaybedilen yardım gönüllüsü Dr. Atsushi Miyazaki’nin anısını onurlandırmak amacıyla gerçekleştirildi.

Japonya ve Türkiye arasındaki dostluğun bir sembolü olarak, bu park ve anıtın inşa edilmiş olması, insani yardım ve dayanışma çalışmalarının önemini yinelemektedir. Aynı zamanda Dr. Atsushi Miyazaki gibi yardımseverlerin fedakarlıkları ve özverili çalışmaları her iki ülkenin insanları arasında güçlü bir bağı simgeliyor.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.