DOLAR 32,8447 -0.03%
EURO 35,7335 -0.01%
ALTIN 2.543,74-0,02
BITCOIN 2169390-3,23%
İstanbul
30°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

İsrail, Uluslararası Ceza Mahkemesi Başsavcısının Ülkeye Girişine İzin Vermeyecek

İsrail, Uluslararası Ceza Mahkemesi Başsavcısının Ülkeye Girişine İzin Vermeyecek

İsrail, Uluslararası Ceza Mahkemesi Başsavcısı Karim Khan'ın ülkeye girişine izin vermemeye kararlı. Bu karar, Gazze ve İsrail'deki olası suçları incelemek isteyen Khan'ın talebiyle geliyor.

ABONE OL
2 Kasım 2023 10:13
İsrail, Uluslararası Ceza Mahkemesi Başsavcısının Ülkeye Girişine İzin Vermeyecek
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İsrail basınına göre, Uluslararası Ceza Mahkemesi (ICC) başsavcısı Karim Khan’ın İsrail’e girişine izin verilmeyeceği açıklandı. Khan, Refah Sınır Kapısı yakınında yaptığı açıklamada, Pazar günü Gazze ve İsrail’i ziyaret etme isteğini dile getirdi. Ancak İsrail, ICC üyesi olmadığı için mahkemenin ülkedeki yargı yetkisini reddediyor.

Filistin Yönetimi ise ICC’nin bir üyesi olsa da, İsrail, UCM üyelerinin Batı Şeria ve Gazze’deki işgal altındaki Filistin topraklarına girmelerine izin vermiyor. Karim Khan, Pazar günü yaptığı açıklamada, kuşatma altındaki Gazze Şeridi’ne yardım malzemelerinin engellenmesinin suç teşkil edebileceğini ifade etti. Refah Sınır Kapısı konusunda konuşurken, İsrail’in sivillerin temel gıda ve ilaç ihtiyaçlarını karşılamak için “ayırt edilebilir çaba” göstermesi gerektiğini belirtti.

Ayrıca, İsrail’in Gazze Şeridi’ndeki yardım çabalarını etkileyen Refah Sınır Kapısı’na en az dört kez saldırdığı da haberde yer aldı.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.