DOLAR 32,8214 -0.24%
EURO 35,6588 -0.62%
ALTIN 2.540,350,23
BITCOIN 2166647-2,78%
İstanbul
30°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

İsrail Savaş Uçakları Kudüs Hastanesi Çevresini Bombaladı

İsrail Savaş Uçakları Kudüs Hastanesi Çevresini Bombaladı

İsrail savaş uçaklarının Gazze'de bulunan Kudüs Hastanesi çevresini bombalamasıyla ilgili gelişmeler. Binlerce sivil ve sağlık personeli hastane çevresine sığınmış durumda.

ABONE OL
2 Kasım 2023 11:10
İsrail Savaş Uçakları Kudüs Hastanesi Çevresini Bombaladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İsrail savaş uçakları, abluka altındaki Gazze Şeridi’nde yaklaşık 12 bin kişinin sığındığı Kudüs Hastanesi’nin çevresindeki yerleri gece boyunca bombaladı. Filistin haber ajansı WAFA’nın bölgedeki kaynaklarından aldığı bilgilere göre, İsrail savaş uçakları Kudüs Hastanesi’nin çevresindeki yapıları yoğun bombardımana tabi tuttu. Hastaneye sığınan 12 bin kişi, bombalama sırasında büyük bir tehlike altındaydı.

Filistin Kızılayı, İsrail yetkililerinin Kudüs Hastanesi’ni bombalama tehdidinde bulunduğunu ve hemen boşaltılmasını talep ettiğini açıklamıştı. Saldırının ardından Filistin Kızılayı, İsrail askeri güçlerinin hastaneyi terk etmelerini istediği sağlık personeli ve sivilleri kasıtlı olarak bombardımana tabi tuttuğunu açıkladı. Hastanenin bazı bölümlerinde hasar oluştuğu bildirilirken, hastanedeki sağlık personelinin görevlerine devam edeceği vurgulandı.

Kudüs Hastanesi’ne 12 bin kişinin sığındığı ve hastanede yaklaşık 800 kişinin tedavi gördüğü ifade edildi. Bu son olay, İsrail-Gazze çatışmasının yoğunluğunu ve etkisini bir kez daha gösterdi.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.