DOLAR 32,8352 -0.21%
EURO 35,6714 -0.58%
ALTIN 2.536,850,09
BITCOIN 2187273-0,85%
İstanbul
28°

PARÇALI BULUTLU

20:39

AKŞAM'A KALAN SÜRE

Hakan Fidan, AB Genişlemesini Jeostratejik Bir Mesele Olarak Değerlendirdi

Hakan Fidan, AB Genişlemesini Jeostratejik Bir Mesele Olarak Değerlendirdi

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, AB'nin genişlemeyi jeostratejik bir mesele olarak görmesi gerektiğini vurgulayarak Gazze'deki çifte standartı eleştirdi.

ABONE OL
4 Kasım 2023 10:45
Hakan Fidan, AB Genişlemesini Jeostratejik Bir Mesele Olarak Değerlendirdi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye’nin Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Almanya’nın başkenti Berlin’de Alman Dışişleri Bakanlığı tarafından düzenlenen AB Genişlemesi ve Reformu toplantısının kapalı oturumunda önemli açıklamalarda bulundu. Fidan, Gazze’deki insanlık dramına değinerek, “Bazı AB ülkelerinde Filistinlilerle dayanışma gösterilerinin engellenmesi çifte standarttır.” dedi.

Fidan, AB’nin küresel düzeyde rekabet edebilmesi için daha fazla üyeye sahip olması gerektiğini belirtti. Genişleme politikasının güvenilirliğinin yeniden tesis edilmesi gerektiğine işaret eden Fidan, müzakere süreçlerinin bazı üye ülkelerin kendi çıkarlarına alet etmesini engellemenin önemini vurguladı.

Dışişleri Bakanı Fidan, çifte standartların küresel oyuncuların uzak durması gereken bir yaklaşım olduğunu belirtti. Özellikle, Filistin’e destek gösterilerinin yasaklanmasını eleştirerek, ifade özgürlüğü kisvesi altında yapılan saldırılara dikkat çekti.

Fidan, Gazze’deki İsrail saldırılarını durdurmanın, Ukrayna’daki sivilleri korumak gibi uluslararası sorunlara nasıl müdahale edebilecekleri konusunda bir test olacağını ifade etti. Aynı zamanda AB’nin, küresel sorunlara daha etkin bir tutum sergilemesi gerektiğini vurguladı.

Toplantının ardından Hakan Fidan, Astana’ya gitmek üzere Berlin’den ayrıldı. Bu açıklamalar, Türkiye’nin AB ilişkilerindeki önemli gelişmelere işaret ediyor.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.