DOLAR 32,8416 -0.19%
EURO 35,6960 -0.55%
ALTIN 2.538,680,16
BITCOIN 2169618-2,00%
İstanbul
28°

PARÇALI BULUTLU

20:39

AKŞAM'A KALAN SÜRE

Emine Erdoğan ve Dünya Liderlerinin Eşleri Topkapı Sarayı’nı Ziyaret Etti

Emine Erdoğan ve Dünya Liderlerinin Eşleri Topkapı Sarayı’nı Ziyaret Etti

Emine Erdoğan ve dünya liderlerinin eşleri, Topkapı Sarayı'nı ziyaret ederek tarihi eserleri inceledi ve İstanbul Boğazı'nın manzarasını izledi.

ABONE OL
1 Kasım 2023 22:46
Emine Erdoğan ve Dünya Liderlerinin Eşleri Topkapı Sarayı’nı Ziyaret Etti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Emine Erdoğan ve Dünya Liderlerinin Eşleri Topkapı Sarayı’nda

Emine Erdoğan, Birleşmiş Milletler İnsani Yerleşim Programı UN-Habitat tarafından her yıl farklı bir kentte kutlanan “Dünya Şehirler Günü” programının Türkiye ayağında, misafir devlet başkanlarının eşleri ile birlikte Topkapı Sarayı’nı ziyaret etti. Ziyaret sırasında lider eşleri, sarayın tarihî ve dini öneme sahip bölümlerini keşfettiler.

Emine Erdoğan ve konuk first ladyler, “Mukaddes Emanetler” dairesi, “Elbise-i Hümayun” galerisi ve “Hazine-i Hümayun” bölümlerini gezdiler. Bu alanlarda sergilenen tarihi eşyalar ve Osmanlı hanedanına ait giysileri incelediler. Lider eşleri, Topkapı Sarayı’nın bu zengin tarihî mirası karşısında etkilendiklerini ve eserleri beğendiklerini ifade ettiler.

Ziyarette yer alan lider eşleri arasında Malezya Kraliçesi Tunku Azizah Aminah Maimunah Iskandariah, KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın eşi Sibel Tatar, KKTC Başbakanı Ünal Üstel’in eşi Zerrin Üstel, Gambiya Cumhurbaşkanı Adama Barrow’ın eşi Fatoumatta Bah Barrow, Arnavutluk Cumhurbaşkanı Bajram Begaj’ın eşi Armanda Begaj, Sierra Leone Cumhurbaşkanı Julius Maada Bio’nın eşi Fatima Maada Bio, Burundi Cumhurbaşkanı Evariste Ndayishimiye’nin eşi Angeline Ndayishimiye, Senegal Cumhurbaşkanı Macky Sall’ın eşi Marieme Faye Sall ve Mozambik Devlet Başkanı Filipe Jacinto Nyusi’nin eşi Isaura Nyusi da bulunuyor.

Ayrıca, Emine Erdoğan ve first ladyler, Topkapı Sarayı’nda bulunan Fatih Köşkü’nün balkonundan İstanbul Boğazı’nın muhteşem manzarasını izlediler.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.