DOLAR 32,8301 -0.22%
EURO 35,6793 -0.56%
ALTIN 2.538,150,14
BITCOIN 2162878-2,56%
İstanbul
28°

PARÇALI BULUTLU

02:00

YATSI'YA KALAN SÜRE

Cumhurbaşkanı Erdoğan: ‘İsrail Gazze’deki Katliamı Durdurmalı, Uluslararası Barış Konferansı Düzenlenmeli
  • Son Dakika Haberler
  • Gündem
  • Cumhurbaşkanı Erdoğan: ‘İsrail Gazze’deki Katliamı Durdurmalı, Uluslararası Barış Konferansı Düzenlenmeli

Cumhurbaşkanı Erdoğan: ‘İsrail Gazze’deki Katliamı Durdurmalı, Uluslararası Barış Konferansı Düzenlenmeli

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail'in Gazze'deki saldırılarına tepki göstererek, ateşkes çağrısı yaparak, "İsrail ile Filistin arasında bir an önce ateşkes sağlanmalı, Uluslararası Barış Konferansı düzenlenmeli" dedi.

ABONE OL
1 Kasım 2023 23:31
Cumhurbaşkanı Erdoğan: ‘İsrail Gazze’deki Katliamı Durdurmalı, Uluslararası Barış Konferansı Düzenlenmeli
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısı sonrası İsrail’in Gazze’deki saldırılarına dikkat çeken önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, İsrail’in Gazze’ye yönelik 25 gündür süren hava saldırılarını kınayarak, “İsrail 25 gündür tüm insanlığın gözleri önünde insanlık suçu işliyor.” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gazze’deki çatışmaların sona erdirilmesi ve barışın sağlanması için bir kez daha ateşkes çağrısında bulundu. İsrail ile Filistin arasında bir an önce ateşkes sağlanması gerektiğini vurgulayan Erdoğan, ayrıca uluslararası toplumun bu konuda daha fazla adım atması ve bir Uluslararası Barış Konferansı düzenlenmesi gerektiğini ifade etti.

Gazze’deki son durum hakkında bilgi veren Erdoğan, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarının devam ettiğini ve bu saldırılarda birçok masum sivilin hayatını kaybettiğini belirtti. Ayrıca İsrail ordusu ile Hizbullah arasındaki çatışmaların da devam ettiğini dile getirdi.

Gazze’deki Filistin Sağlık Bakanlığı verilerine göre, İsrail saldırıları sonucu çok sayıda Filistinlinin öldüğü ve yaralandığı ifade ediliyor. Ayrıca Gazze’de iletişim hizmetlerinin büyük ölçüde kesildiği ve hastanelerin hedef alındığı bilgileri paylaşılıyor. İsrail ile Hizbullah arasındaki çatışmalarda da kayıplar yaşandığı aktarılıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail’in bu saldırılarına son verilmesi ve barışın sağlanması gerektiğini bir kez daha dile getirerek uluslararası toplumu bu konuda daha fazla sorumluluk almaya çağırdı.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.