DOLAR 33,9531 -0.1%
EURO 37,5361 0.2%
ALTIN 2.746,830,09
BITCOIN 19708722,10%
İstanbul
25°

AZ BULUTLU

16:40

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Asgari Ücrete Yapılacak Zam İçin En Makul Çözümü Bulacağız

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Asgari Ücrete Yapılacak Zam İçin En Makul Çözümü Bulacağız

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'ye dönüşte gazetecilerin sorularını yanıtlayarak asgari ücrete yapılacak zam konusunda değerlendirmelerde bulundu. Enflasyonla mücadelede elde edilen başarıyı vurgulayan Erdoğan, çalışanlar ve emekliler için en makul çözümü bulacaklarını söyledi.

ABONE OL
10 Kasım 2023 08:58
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Asgari Ücrete Yapılacak Zam İçin En Makul Çözümü Bulacağız
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ekonomik İşbirliği Teşkilatı Liderler Zirvesi’nin ardından Türkiye’ye dönüşte gazetecilerin sorularını yanıtladı. Asgari ücretle ilgili yapılan zam konusuna değinen Erdoğan, enflasyonla mücadelenin sürdüğünü belirterek, asgari ücretin belirlenmesi için işçi ve işveren kesimini bir araya getirip en makul çözümü bulacaklarına inandığını ifade etti.

Erdoğan, enflasyonun belini kırdıklarını ve etkilerini önümüzdeki süreçte sileceklerini belirterek, “Asgari ücrete cumhuriyet tarihinde yapılmamış oranda zam yaptık. Emeklilerimizin maaşlarını artırdık ve onları daha da rahatlatacak çözümleri geliştirdik ve çok yakında uygulayacağız. Aldığımız tedbirlerle yapacağımız ödemelerle emekli ve çalışanlarımızın yanında durduk, bundan sonra da durmaya devam edeceğiz.” dedi.

Ayrıca, asgari ücretin belirlenmesinde enflasyon oranlarının belirleyici olacağını belirten SGK Başuzmanı İsa Karakaş, enflasyonun yüzde 29,40 olarak açıklandığını hatırlatarak, asgari ücrette kesin olarak yüzde 29,40’tan daha fazla bir artış olacağını ifade etti. Karakaş, geçen yıla göre sadece 10 puan bile arttırılırsa asgari ücretin 17 bin lira civarlarına çıkabileceğini söyledi.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.