DOLAR 32,8605 -0.04%
EURO 35,7471 0%
ALTIN 2.545,720,06
BITCOIN 2168288-3,01%
İstanbul
30°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

CHP’nin Yeni Genel Başkanı: Özgür Özel Seçildi

CHP’nin Yeni Genel Başkanı: Özgür Özel Seçildi

CHP'nin 38. Olağan Kurultayı'nda ikinci turda yapılan genel başkanlık seçimini Özgür Özel kazandı. CHP'nin yeni lideri olan Özgür Özel'e Ali Mahir Başarır'ın sevinci kameralara yansıdı.

ABONE OL
5 Kasım 2023 08:34
CHP’nin Yeni Genel Başkanı: Özgür Özel Seçildi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), 38. Olağan Kurultay’ında genel başkanını seçmek için sandık başına gitti. İlk turda hiçbir adayın salt çoğunluğu sağlayamaması üzerine ikinci tur oylama gerçekleştirildi.

Saat 00.30 itibarıyla başlayan ikinci tur seçiminde oy kullanma işlemi saat 02.30’da tamamlandı. Oy sayımının ardından sonuçlar açıklandı ve Özgür Özel, 812 oy alarak CHP’nin yeni genel başkanı oldu.

Bu sonuçların açıklanması sırasında ise ilginç bir an yaşandı. CHP Grup Başkanvekili ve Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, Özgür Özel’in zaferini öğrendiğinde sahneye hızla koşarak büyük bir sevinç yaşadı. Hatta, öylesine coşkulu bir şekilde davrandı ki adeta havalara uçtu. Ali Mahir Başarır’ın bu sevinci kameralara yansıdı ve izleyicileri gülümsetti.

Özgür Özel’in CHP’nin yeni genel başkanı olarak seçilmesi, parti içinde ve genel siyasette önemli bir gelişme olarak değerlendiriliyor. Özel, CHP’nin yeni lideri olarak partinin politik yönünü ve hedeflerini şekillendirmeye çalışacak.

Özgür Özel, 1974 yılında Manisa’da doğdu. Ege Üniversitesi Eczacılık Fakültesi’nde lisans eğitimini tamamladıktan sonra serbest eczacılığa başladı. Manisa Eczacı Odası’nda genel sekreterlik ve oda başkanlığı görevlerinde bulundu. Türk Eczacıları Birliği’nde saymanlık ve genel sekreterlik görevlerini üstlendi. 24, 25, 26, 27 ve 28. dönemlerde Manisa Milletvekili olarak seçildi ve CHP Grup Başkan Vekili olarak görev yaptı. Almanca ve İngilizce dillerini iyi derecede konuşan Özgür Özel, evli ve bir çocuk babasıdır.

CHP’nin yeni genel başkanı olarak seçilen Özgür Özel, partinin geleceğini şekillendirecek ve CHP’nin siyasi duruşunda önemli rol oynayacak.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.