DOLAR 33,9818 0.11%
EURO 37,7251 -0.39%
ALTIN 2.726,78-0,69
BITCOIN 18400250,38%
İstanbul
25°

HAFİF YAĞMUR

05:01

İMSAK'A KALAN SÜRE

CHP Kurultayında Parti Meclisi ve Yüksek Disiplin Kurulu Üyeleri Belli Oldu

CHP Kurultayında Parti Meclisi ve Yüksek Disiplin Kurulu Üyeleri Belli Oldu

Cumhuriyet Halk Partisi'nin 38. Olağan Kurultay'ında yapılan seçimler sonucunda Parti Meclisi ve Yüksek Disiplin Kurulu üyeleri belli oldu. Genel Başkan Özgür Özel'in listesinde önemli isimler yer alırken, kadın kotası nedeniyle bazı isimler parti meclisine giremedi.

ABONE OL
6 Kasım 2023 22:25
CHP Kurultayında Parti Meclisi ve Yüksek Disiplin Kurulu Üyeleri Belli Oldu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhuriyet Halk Partisi’nin 38. Olağan Kurultayı sona erdi. İlk gün gerçekleştirilen genel başkan seçiminin ardından ikinci ve üçüncü gününde parti meclisi ile yüksek disiplin kurulu üyeleri seçildi. Bin 366 delegeden bin 277’si oy kullandı, bin 92 oy geçerli kabul edilirken 185 oy geçersiz sayıldı.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in listesindeki Gökhan Zeybek 648 oy alarak birinci sırada yer aldı. İkinci ve üçüncü sıraları sırasıyla Özgür Karabat ve Deniz Yücel takip etti.

Dikkat çeken bir nokta ise kadın kotası nedeniyle parti meclisine giremeyen isimler oldu. Kadın kotası gereği bazı isimler liste dışı kaldı, ancak Özel’in listesinde yer alan bazı isimler bağımsız olarak yarışa girdi ve parti meclisine seçildi.

Ayrıca, Özgür Özel, partinin yüksek disiplin kurulu ve bilim kültür kurulu listelerini de oluşturdu. Bu isimler de delegelerin onayını alarak belirlendi.

Bu kurultay, CHP’nin yeni dönem stratejilerinin ve liderlik yapısının şekillendiği önemli bir dönemeç olarak kayda geçti.

CHP’nin yeni parti meclisi ve yüksek disiplin kurulu üyeleri, partinin önümüzdeki dönemdeki politika ve kararlarını etkileme potansiyeline sahip olacaklar.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.