DOLAR 32,8568 0.01%
EURO 35,6892 -0.01%
ALTIN 2.555,200,41
BITCOIN 21797700,28%
İstanbul
31°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Boyalı Parmaklarla Atatürk Silueti Oluşturularak Anıldı

Boyalı Parmaklarla Atatürk Silueti Oluşturularak Anıldı

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Bursa'da düzenlenen törenlerle ebediyete uğurlanışının 85. yıl dönümünde anıldı. Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen etkinlikte, Bursalılar boyalı parmaklarıyla dev bir Atatürk silueti oluşturdu.

ABONE OL
12 Kasım 2023 19:47
Boyalı Parmaklarla Atatürk Silueti Oluşturularak Anıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete uğurlanışının 85. yıl dönümü, Bursa’da çeşitli törenlerle anıldı. Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen etkinlikler kapsamında Tayyare Kültür Merkezi’nde “Fotoğraflarla Atatürk” ve “Atatürk’ün Bursa Ziyaretleri” temalı iki fotoğraf sergisi ziyarete açıldı. Açılış törenine Bursa Valisi Mahmut Demirtaş ve Bursa Milletvekili Mustafa Yavuz da katıldı.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, anma törenlerinde yaptığı konuşmada, milli mücadelenin başkomutanı, Cumhuriyet’in banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü rahmet ve minnetle andıklarını belirtti. Aktaş, Türk milletinin Atatürk’ün önderliğinde yokluk içinde bir milleti ayağa kaldırdığını ifade ederek, onun ilke ve değerlerini korumanın önemine vurgu yaptı.

Bursa Büyükşehir Belediyesi Kent Estetiği Şube Müdürlüğü de etkinlik kapsamında anlamlı bir çalışmaya imza attı. “İzlerimiz farklı, hislerimiz aynı” temasıyla düzenlenen etkinlikte, Büyükşehir Belediyesi ressamları tarafından Türk Bayrağı ve Atatürk silueti oluşturuldu. Vatandaşlar, bardaktaki siyah ve beyaz boyalara parmaklarını batırarak dev panoya parmak izleriyle katkı sağladılar. Bu etkinlikte, boyalı parmak izleriyle oluşturulan dev Atatürk silueti, Bursalıların ilgisiyle kısa sürede tamamlandı.

Bursa Büyükşehir Belediyesi personeli de anma töreni için belediye binası önündeki tören alanında toplandı. Sirenlerin çalmasıyla başlayan anma töreninde Türk Bayrağı yarıya indirilirken, tüm personel İstiklal Marşı’nı okudu. Büyükşehir Belediye Başkanvekili Fethi Yıldız, yaptığı konuşmada Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü rahmet ve minnetle andıklarını ifade etti. Büyükşehir personeli, anma töreninin ardından Atatürk’ün Bursa ziyaretlerine dair çekilmiş fotoğrafların sergilendiği etkinliği de ziyaret ettiler.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.