DOLAR 34,0006 0.29%
EURO 37,8516 0.64%
ALTIN 2.820,980,42
BITCOIN 1966761-2,91%
İstanbul
25°

PARÇALI AZ BULUTLU

05:11

İMSAK'A KALAN SÜRE

Bolivya, İsrail ile Diplomatik İlişkileri Gazze Saldırıları Nedeniyle Kesti

Bolivya, İsrail ile Diplomatik İlişkileri Gazze Saldırıları Nedeniyle Kesti

Bolivya, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına tepki olarak diplomatik ilişkilerini kestiğini duyurdu. Bolivya yetkilileri, İsrail'in Gazze'deki askeri operasyonunu kınayarak ateşkesin derhal sağlanmasını talep etti.

ABONE OL
1 Kasım 2023 22:35
Bolivya, İsrail ile Diplomatik İlişkileri Gazze Saldırıları Nedeniyle Kesti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Güney Amerika ülkesi Bolivya, İsrail’in Gazze’ye yönelik devam eden saldırılar nedeniyle İsrail ile diplomatik ilişkilerini kestiğini açıkladı. Bolivya yetkilileri, İsrail’in Gazze Şeridi’nde gerçekleştirdiği saldırgan ve orantısız askeri operasyonu kınayarak ateşkesin derhal sağlanması gerektiğini vurguladı.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Maria Nela Prada ve Dışişleri Bakan Yardımcısı Freddy Mamani, düzenledikleri ortak basın toplantısında İsrail ile diplomatik ilişkileri kesme kararı aldıklarını açıkladı. Mamani, Orta Doğu’da yaşanan tehlikeli gelişmeleri gerekçe göstererek, “Bolivya, İsrail devleti ile diplomatik ilişkileri kesmeye karar verdi. Ülkemiz Filistin sorununa ilişkin daha önce de iki resmi açıklama yapmıştı.” ifadelerini kullandı.

Mamani, Birleşmiş Milletler (BM) insan hakları sözleşmesini hatırlatarak, “Bolivya, İnsan Hakları Evrensel Beyannamesinde yer alan her türlü zalimce, insanlık dışı ve aşağılayıcı muameleyi reddetmiştir.” dedi. Ateşkesin derhal sağlanması gerektiğini vurgulayan Mamani, İsrail’in Gazze Şeridi’nde gerçekleştirdiği saldırgan ve orantısız askeri operasyonun uluslararası barışı tehdit ettiğini belirterek, Gıda, ilaç ve insani malzemelerin Gazze’ye girişine engel olunmaması ve İsrail’in Filistin yerleşim yerlerine uyguladığı ablukanın kaldırılması gerektiğini ifade etti.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.