DOLAR 34,0001 -0.01%
EURO 37,8630 0.39%
ALTIN 2.749,800,79
BITCOIN 19293970,38%
İstanbul
26°

AÇIK

16:45

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

BM Güvenlik Konseyi’nde Gazze İçin Acil Ateşkes Kararı Alındı

BM Güvenlik Konseyi’nde Gazze İçin Acil Ateşkes Kararı Alındı

BM Güvenlik Konseyi, Gazze'deki çatışmalara son verilmesini öngören acil ateşkes kararını 12 üyenin evet oyuyla kabul etti. Detaylar haberimizde

ABONE OL
16 Kasım 2023 06:58
BM Güvenlik Konseyi’nde Gazze İçin Acil Ateşkes Kararı Alındı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Gazze’deki insanlık dramını sona erdirmek adına BM Güvenlik Konseyi’nde yapılan tarihi oylamada, acil ateşkes kararı büyük bir çoğunlukla kabul edildi. 12 ülkenin olumlu oyuna karşılık, Rusya, ABD ve İngiltere çekimser bir duruş sergiledi.

İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları 1 aydan fazla süredir devam ederken, BMGK’da alınan karar, bölgedeki insanları koruma ve insani yardımın ulaştırılmasını sağlama amacını taşıyor. Karar tasarısında, Gazze’deki çatışmalara derhal ve uzatılmış bir süre için ara verilmesi talep edilirken, Hamas ve diğer gruplara ellerindeki tüm rehineleri serbest bırakma çağrısı da bulunuyor.

ABD’nin BM Daimi Temsilcisi Linda Thomas-Greenfield, Hamas’ı kınayan bir tutum sergileyerek, “Hamas bu çatışmayı tetikledi” şeklinde değerlendirme yaptı. İngiltere’nin BM Daimi Temsilcisi Barbara Woodward, kararın hayat kurtarıcı olacağını belirterek, “Daha fazla yardımın hızlı bir şekilde girebilmesi için ortaklaşa hareket etmemiz gerekiyor” ifadelerini kullandı. Rusya ise kararda önemli eksiklikler olduğunu belirtse de insani boyutu öne çıkardığı için çekimser oy kullandı.

Gazze’deki sağlık sistemine yönelik destek amacı güden karar, aynı zamanda bölgede sahra hastanesi kurma ve yardım ulaştırma planlarını içeriyor. BMGK’nin aldığı bu karar, bölgedeki tansiyonu düşürme ve insani yardımın hızla ulaştırılmasını sağlama yolunda önemli bir adım olarak kaydediliyor.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.