DOLAR 33,9818 0.11%
EURO 37,7251 -0.39%
ALTIN 2.726,78-0,69
BITCOIN 18381040,12%
İstanbul
25°

HAFİF YAĞMUR

05:01

İMSAK'A KALAN SÜRE

Atatürk’ün Ebediyete İntikalinin 85. Yılında Dolmabahçe Sarayı’nda Anma Töreni ve Yoğun Vatandaş Katılımı

Atatürk’ün Ebediyete İntikalinin 85. Yılında Dolmabahçe Sarayı’nda Anma Töreni ve Yoğun Vatandaş Katılımı

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün vefatının 85. yılında, Dolmabahçe Sarayı'nda düzenlenen anma töreni büyük bir katılımla gerçekleşti. Cumhurbaşkanlığı çelenginin sunulması, çiçek buketlerinin bırakılması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan tören, Atatürk'ün hayata gözlerini kapadığı odada yoğun katılımla gerçekleşti.

ABONE OL
10 Kasım 2023 08:53
Atatürk’ün Ebediyete İntikalinin 85. Yılında Dolmabahçe Sarayı’nda Anma Töreni ve Yoğun Vatandaş Katılımı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 85. yıl dönümü, Dolmabahçe Sarayı’ndaki anma töreni ve vatandaşların yoğun katılımıyla anıldı. Sarayın Harem bölümündeki 71 numaralı odada düzenlenen anma töreni, Cumhurbaşkanlığı çelenginin sunulmasının ardından İstanbul Valiliği, Türk Silahlı Kuvvetleri ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı adına Atatürk’ün yatağının üzerine çiçek bırakılmasıyla başladı.

Atatürk’ün hayata gözlerini yumduğu saat 09.05’te sirenlerin çalmasıyla birlikte, vatandaşlar saygı duruşunda bulundu ve İstiklal Marşı okundu. Atatürk’ün Türk bayrağı örtülü yatağının her iki yanında nöbet tutan polis memurları, bu anlamlı günde görevlerini yerine getirdi.

Dolmabahçe Sarayı’nı ziyaret etmek isteyen vatandaşlar, sabah saatlerinden itibaren Beşiktaş’tan yürüyerek saraya geldi. Atatürk’ün odasını ziyaret edenler, duygu dolu anlar yaşayarak çiçek bıraktı ve dua okudu. Ziyaretçi yoğunluğu, Atatürk’ün hatırasına duyulan sevgi ve saygının bir göstergesi olarak dikkat çekti. Tören ve anma etkinliği, Dolmabahçe Sarayı’nın tarihine ve Atatürk’ün mirasına olan bağlılığı bir kez daha ortaya koydu.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.