DOLAR 32,8266 -0.23%
EURO 35,6738 -0.6%
ALTIN 2.541,120,25
BITCOIN 2160737-3,49%
İstanbul
30°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

AK Parti’de Temayül Yoklaması: İstanbul Adayları Arasındaki Yarışta İki İsim Öne Çıkıyor

AK Parti’de Temayül Yoklaması: İstanbul Adayları Arasındaki Yarışta İki İsim Öne Çıkıyor

AK Parti'nin belediye başkan adaylarını belirleme sürecindeki temayül yoklamasında, İstanbul adayları büyük merak konusu. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ve eski Çevre Bakanı Murat Kurum arasında geçen isim yarışı, partililerin online oy kullanımıyla bugün kararlaştırılıyor. Detaylar haberimizde.

ABONE OL
28 Kasım 2023 16:58
AK Parti’de Temayül Yoklaması: İstanbul Adayları Arasındaki Yarışta İki İsim Öne Çıkıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

AK Parti’de belediye başkan adaylarının belirlenmesinde kritik bir rol oynayan temayül yoklaması, bugün itibariyle başladı. 160 bin partilinin online oy kullanacağı seçim, tüm il ve ilçeleri kapsıyor, ancak en çok dikkat çeken İstanbul adayları oluyor.

Duvar’da yer alan kulis bilgisine göre, İstanbul için konuşulan isimler son günlerde ikiye indi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ve eski Çevre ve İklim Değişikliği Bakanı, İstanbul Milletvekili Murat Kurum arasındaki yarış ön plana çıkıyor.

Yerlikaya’nın İstanbul adaylığına destek verenler, “İstanbul’u almalıyız, Yerlikaya İstanbul’u iyi biliyor, kamuoyu algısı güçlü, icraat odaklı bir kampanya için avantajlı” ifadelerini kullanırken, Kurum’u destekleyenler genç yaşına, Karadeniz kökenine ve İstanbul’da gerçekleştirdiği projelere vurgu yapıyor.

Adayın belirlenmesi için önümüzdeki iki hafta içinde netleşmesi bekleniyor, ancak şu an için bu iki ismin dışındaki bir adaylık sürpriz olarak değerlendiriliyor.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.