DOLAR 32,8447 -0.03%
EURO 35,7335 -0.01%
ALTIN 2.543,74-0,02
BITCOIN 2169390-3,23%
İstanbul
30°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Adıyaman Gölbaşı’nda Trabzon Hurması Hasadı Başladı

Adıyaman Gölbaşı’nda Trabzon Hurması Hasadı Başladı

Adıyaman'ın Gölbaşı ilçesinde, Türkiye'de en fazla Trabzon Hurması yetiştiren iller arasında ikinci sırada yer alan bölgede hasat başladı. Her yıl üretim alanı artırılarak "Cennet Meyvesi" olarak adlandırılan Trabzon Hurması, Gölbaşı ilçesinin önemli tarım ürünlerinden biri olma yolunda ilerliyor.

ABONE OL
14 Kasım 2023 11:08
Adıyaman Gölbaşı’nda Trabzon Hurması Hasadı Başladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Adıyaman’ın Gölbaşı ilçesinde Türkiye genelinde en fazla Trabzon Hurması üretimi yapılan bölgelerden biri olarak biliniyor. Gölbaşı ilçesinde başlayan Trabzon Hurması hasadına Vali Osman Varol, Tarım ve Orman İl Müdürü Nurettin Kıyas, Tarık Buğra Seyhan, ve diğer kamu kurum temsilcileri katıldı.

Gölbaşı ilçesindeki 5 bin 500 dekarlık üretim alanı ile Türkiye’de üretim miktarı bakımından ikinci sırada yer alan bölge, Trabzon Hurması’nın popülerliğinin artmasıyla dikkat çekiyor. Hasada katılan Vali Osman Varol, “Trabzon Hurması, özellikle son yıllarda popülerliği artan bir ürün. İlimiz ise bu ürünün üretiminde söz sahibi. Özellikle Gölbaşı ilçemizde yoğunlaşan üretim her geçen gün artıyor. Adıyaman’da güzel bir tarım kültürü var. Devletimiz de üretimi destekliyor. Katma değeri arttırmaya yönelik çalışmalarımız olacak. Geçmişte çok güzel işler yapılmış, bizler de yeni projeler ortaya koyarak katma değeri arttıracağız” dedi.

Tarım ve Orman İl Müdürü Nurettin Kıyas ise, “Gölbaşı ilçemiz, Adıyaman’da Trabzon Hurması yetiştiriciliğinin yoğunlaştığı bir bölge. Bu yıl 5 bin 500 dekar alanda 10 bin ton rekolte bekliyoruz. Trabzon Hurması’nın pazarlama sorunu bulunmamaktadır. Hem yaş hem de kurutma işlemleriyle pazara sunulmaktadır. Adıyaman, Trabzon Hurması üretiminde önemli bir konumda bulunuyor” şeklinde konuştu.

Trabzon Hurması’nın artan popülaritesi ve Gölbaşı ilçesindeki üretimdeki artış, bölgenin tarımsal potansiyelini daha da güçlendirmektedir. Hasat etkinliğine katılan yetkililer, bölgenin tarım kültürünü destekleyerek katma değeri artırmaya yönelik çalışmaların devam edeceğini belirttiler.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.