DOLAR 34,0000 0.29%
EURO 37,8431 0.61%
ALTIN 2.820,230,39
BITCOIN 1968226-3,43%
İstanbul
23°

HAFİF YAĞMUR

05:11

İMSAK'A KALAN SÜRE

Abdülkadir Selvi: “Ekrem İmamoğlu, Özgür Özel’i İçeriden Kuşatıyor”

Abdülkadir Selvi: “Ekrem İmamoğlu, Özgür Özel’i İçeriden Kuşatıyor”

Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi'nin yazısına göre, CHP'de yaşanan genel başkan değişimi sonrasında Ekrem İmamoğlu, Özgür Özel'i içeriden kuşatıyor. Selvi, İmamoğlu'nun partideki etkinliğini ve gücünü artırma stratejisi izlediğini belirterek, önümüzdeki günlerde parti içinde güç savaşının kaçınılmaz olduğunu ifade etti.

ABONE OL
15 Kasım 2023 16:15
Abdülkadir Selvi: “Ekrem İmamoğlu, Özgür Özel’i İçeriden Kuşatıyor”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hürriyet gazetesi yazarı Abdülkadir Selvi, bugünkü yazısında CHP’de yaşanan genel başkan değişimi sonrasında Ekrem İmamoğlu’nun, Özgür Özel’i içeriden kuşatma stratejisi izlediğini iddia etti. Selvi’ye göre, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in en büyük şansı, aynı zamanda en büyük şanssızlığı olan İmamoğlu, partide etkili bir güç haline gelmiştir.

Yazar, İmamoğlu’nun Hatay gezisinde Özel’e gösterdiği etkinin ve bir nevi ‘eş genel başkan’ havasının, ilerleyen günlerde Özel ile İmamoğlu arasında bir güç savaşını beraberinde getireceğini öne sürdü. Selvi, “Bir köyde iki muhtar olamazken bir partide iki güç odağı olur mu?” sorusunu sorarak, bu durumun kaçınılmaz bir güç mücadelesini beraberinde getireceğini ifade etti.

Selvi’nin yazısında, İmamoğlu’nun Özel’e tam anlamıyla güvenmediği ve bu durumun parti içinde konuşulduğu belirtiliyor. Yazar, İmamoğlu’nun, “Özgür Özel genel başkan adayı olduğu halde Grup Başkanlığı’nı bırakmadı. Yarın CHP Genel Başkanı olursa koltuğu bırakmaz” dediği iddiasını aktardı. Ayrıca, İmamoğlu’nun deneyimli ve işini şansa bırakmayan biri olduğunu belirterek, Özel’le ilgili ilk pazarlığın bile kurultay gecesi yapıldığını ve seçimlerin 3 kez ertelendiğini hatırlattı.

Selvi’nin yazısında dikkat çeken bir diğer nokta da İmamoğlu’nun parti içinde istediği isimleri belirlemeye başladığına dair ifadeler oldu. İmamoğlu’nun CHP genel başkan yardımcılarını belirlediği bir toplantıda, Özgür Karabat, Gökan Zeybek ve Ensar Aytekin gibi isimleri belirlediği belirtilerek, belediye başkanlarının belirlenmesi konusunda da harekete geçtiği ifade edildi.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.