DOLAR 34,0017 0.29%
EURO 37,8610 0.65%
ALTIN 2.820,360,40
BITCOIN 1963779-3,26%
İstanbul
23°

HAFİF YAĞMUR

05:11

İMSAK'A KALAN SÜRE

Yargıtay’tan Anayasa Mahkemesi Üyelerine Suç Duyurusu: CHP ve HEDEP’ten Tepki

Yargıtay’tan Anayasa Mahkemesi Üyelerine Suç Duyurusu: CHP ve HEDEP’ten Tepki

Yargıtay, Gezi Parkı hükümlüsü Can Atalay için 'hak ihlali' kararı veren Anayasa Mahkemesi üyeleri hakkında suç duyurusunda bulundu. CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve HEDEP Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan ise Yargıtay'ın kararına tepki göstererek, demokrasi ve hukuk için sokaklarda direniş çağrısında bulundu. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ise mahkeme kararlarını bahane ederek sokak hareketleri çağrısının kimseye yararının olmadığını belirtti.

ABONE OL
10 Kasım 2023 18:23
Yargıtay’tan Anayasa Mahkemesi Üyelerine Suç Duyurusu: CHP ve HEDEP’ten Tepki
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yargıtay, Gezi Parkı hükümlüsü Can Atalay için ‘hak ihlali’ kararı veren Anayasa Mahkemesi üyeleri hakkında suç duyurusunda bulundu. Bu karara CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve HEDEP Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan’dan tepki geldi.

Özgür Özel, Yargıtay’ın kararının Meclis’e karşı darbe girişimi olduğunu belirterek, “CHP üzerine düşeni, sadece Atalay’ın özgürlüğü için değil, bu anayasaya sahip çıkmak için ant içtik. Bu anayasaya sahip çıkmak için, darbe girişimi bastırmak için ne gerekiyorsa yapacağız. Halkı direnmeye çağırıyoruz. Tüm Meclis gruplarını direnmeye çağırıyoruz. Tüm akademisyenleri, hukukçuları bu meseleye tepkisini dillendirmeye davet ediyoruz.

Anayasayı kaldırmaya çalışanlara karşı gün direnme günüdür.

Örgütümüzden, sivil toplumdan gelecek her reaksiyonu destekliyoruz. Bundan sonra sivil toplumun yanındayız. Onların direnişine karşı, halkın direnişine karşı CHP milletvekilleri, üyeleri olmaları gereken yerde olacaktır. Sokaklarda, meydanlarda direneceğiz, bu hukuksuzluğa teslim olmayacağız.” dedi.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, mahkeme kararlarını bahane ederek sokak hareketleri çağrısında bulunmanın kimseye yararının olmadığını belirterek, “Hukuk devletinde sorunlar sokakta değil, yine hukuk içinde öngörülen mekanizmalarla çözülür.” dedi.

HEDEP Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, “CHP’nin çağrısını duyduk; demokrasi için, barış için bu haksız ve hukuksuz anlayışla mücadele etmek için biz de sokakta, her yerde bu anlayışa karşı çıkan bütün toplumsal kesimlerle, varsa siyasi partilerle dayanışma, direniş içinde olacağımızı belirtmek istiyorum.” şeklinde konuştu.

Yargıtay’ın Anayasa Mahkemesi üyeleri hakkında suç duyurusu, Türkiye siyasi gündemini derinden etkilerken, CHP ve HEDEP’in sokaklarda direniş çağrısı, demokrasi ve hukuk tartışmalarını alevlendirdi.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.