DOLAR 32,8323 -0.21%
EURO 35,6856 -0.56%
ALTIN 2.537,460,11
BITCOIN 2163993-2,65%
İstanbul
28°

PARÇALI BULUTLU

02:00

YATSI'YA KALAN SÜRE

Uyuşturucu Operasyonunda Hapiste Olan Eş Üzerinden İşlem Yürüten Şebeke Çökertildi

Uyuşturucu Operasyonunda Hapiste Olan Eş Üzerinden İşlem Yürüten Şebeke Çökertildi

İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen 'Narkogüç' operasyonları sonucunda, hapiste bulunan eş üzerinden işlem yürüten uyuşturucu şebekesi çökertildi. Şebeke liderinin eşi İlayda Ulus aracılığıyla işlemlerini sürdürdüğü operasyonda, 210 şüpheli gözaltına alındı ve önemli miktarda döviz ve Türk lirası ele geçirildi.

ABONE OL
9 Kasım 2023 18:09
Uyuşturucu Operasyonunda Hapiste Olan Eş Üzerinden İşlem Yürüten Şebeke Çökertildi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından düzenlenen ‘Narkogüç’ operasyonları kapsamında, çökertilen uyuşturucu şebekesinin 32 ilde faaliyet gösterdiği belirlendi. Operasyon sırasında ele geçirilen verilere göre, şebeke lideri Jumakhan Ulus (33), herhangi bir malvarlığına sahip olmadığı için iş ve işlemlerini soyadını aldığı eşi İlayda Ulus aracılığıyla yürütmüş. İlayda Ulus ise şebekenin bir yöneticisi olarak faaliyet gösterdiği ve hala cezaevinde olduğu biliniyor.

Şebekenin içerisinde yabancı uyruklular da dahil olmak üzere toplam 210 şüpheli bulunuyor. Bu şüpheliler, şebeke içerisinde “torbacı” olarak adlandırılan satıcılar, IBAN işlemlerini yapanlar, konum bilgisi sağlayanlar ve yöneticiler gibi çeşitli görevler üstlenmişler.

Operasyon sırasında, şüphelilerin alıcılarla sosyal medya üzerinden iletişime geçtiği ve uyuşturucu alışverişlerinin daha önceden belirlenen noktalara bırakılarak gerçekleştiği tespit edildi. Para transferinin ise kripto para veya IBAN üzerinden gerçekleştirildiği anlaşıldı. Toplamda 135 milyon TL’nin şebeke lideri ve yöneticilerinin hesaplarında toplandığını tespit eden MASAK (Mali Suçları Araştırma Kurulu), 10 örgüt üyesinin hesaplarına el koydu.

Operasyon sırasında ele geçirilen nakit para ve uyuşturucu maddelerin yanı sıra, 3 arsa, 6 araç ve 4 şirkete de el konuldu. Operasyona katılan narkotik köpekleri ‘İda’ ve ‘Toma’ da İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nde sergilendi.

Operasyonun hala devam ettiği ve daha fazla detayın açıklanmasının beklendiği belirtiliyor. Bu operasyon, uyuşturucu ticaretiyle mücadelede önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.