DOLAR 34,0212 0.05%
EURO 37,6606 0.15%
ALTIN 2.726,880,10
BITCOIN 1924031-4,03%
İstanbul
26°

AZ BULUTLU

13:09

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Ünlü Sporcuların Mağdur Olduğu Denizbank Dolandırıcılık Skandalı

Ünlü Sporcuların Mağdur Olduğu Denizbank Dolandırıcılık Skandalı

Denizbank Levent Şube Müdürü Seçil Erzan'ın liderliğinde yürütülen bir dolandırıcılık skandalı, Türkiye'nin tanınmış sporcularını etkiledi. Soruşturmanın ardından Denizbank, Seçil Erzan, Selçuk İnan, Emre Çolak, Emrah Çolak ve Mert Çetin hakkında tefecilik, nitelikli dolandırıcılık, vergi kaçakçılığı ve Banka İtibarının zedelendiği suçlamalarıyla İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na ayrı ayrı suç duyurularında bulundu. İşte detaylar.

ABONE OL
3 Kasım 2023 20:49
Ünlü Sporcuların Mağdur Olduğu Denizbank Dolandırıcılık Skandalı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye’nin spor dünyasının ünlü isimleri, Denizbank Levent Şube Müdürü Seçil Erzan liderliğinde yürütülen bir dolandırıcılık iddiası ile gündemde. Bu skandalın ardından 18 mağdur, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın incelemesi altına alındı.

Soruşturmanın sonucunda Denizbank, Seçil Erzan’ı ve beraberindeki kişileri tefecilik, nitelikli dolandırıcılık, vergi kaçakçılığı ve Banka İtibarının zedelendiği suçlamalarıyla İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

Seçil Erzan’a yöneltilen suçlamalar arasında ‘nitelikli dolandırıcılık ve özel belgede sahtecilik’ bulunuyor. Bu suçlamalarla Erzan hakkında 216 yıl hapis cezası talep ediliyor. Üstelik 3’ü tutuklu 6 kişi de 65 yıl hapis cezası ile yargılanacak.

Savcılığın hazırladığı iddianameye göre, suçlu kişiler Denizbank’ın Levent Şubesi’nde saadet zinciri şeklinde bir yapı kurarak, mağdurlardan fahiş faizler talep etmişler. Ayrıca vergi kaçakçılığı da dahil olmak üzere çeşitli suçlamalarla karşı karşıyalar.

Denizbank’ın suç duyurusu sonrasında, mahkeme süreci beklenirken, spor ve finans dünyasının bu gelişmeleri yakından takip ettiği görülüyor. Bu olayın sonuçları ve suçlamaların nasıl sonuçlanacağı merakla bekleniyor.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.