DOLAR 33,9942 0.28%
EURO 37,8773 0.7%
ALTIN 2.821,620,44
BITCOIN 1970572-3,08%
İstanbul
23°

HAFİF YAĞMUR

05:11

İMSAK'A KALAN SÜRE

NATO Gözetiminde Uzay Çalışmalarında Türkiye’nin Atılımı: Uzay Komutanlığı’nın Kuruluş Süreci Devam Ediyor
  • Son Dakika Haberler
  • Gündem
  • NATO Gözetiminde Uzay Çalışmalarında Türkiye’nin Atılımı: Uzay Komutanlığı’nın Kuruluş Süreci Devam Ediyor

NATO Gözetiminde Uzay Çalışmalarında Türkiye’nin Atılımı: Uzay Komutanlığı’nın Kuruluş Süreci Devam Ediyor

Türkiye, NATO gözetiminde gerçekleşen uzay çalışmalarına entegre olmak üzere Uzay Komutanlığı'nı kurma sürecini başlattı. Hava ve Uzay Gücü Geliştirme Merkezi Komutanı Albay Gökhan Gürakar, bir yıl içerisinde faaliyetlere başlaması planlanan Uzay Komutanlığı'nın personel görevlendirmelerine dair bilgi verdi.

ABONE OL
10 Kasım 2023 17:28
NATO Gözetiminde Uzay Çalışmalarında Türkiye’nin Atılımı: Uzay Komutanlığı’nın Kuruluş Süreci Devam Ediyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye, sivil uzay makamları ile askeri uzay faaliyetlerini daha etkin bir şekilde koordine etmek ve NATO’nun gözetimindeki uzay çalışmalarına katkıda bulunmak amacıyla Uzay Komutanlığı’nı kurma sürecini başlattı. Hava ve Uzay Gücü Geliştirme Merkezi Komutanı Albay Gökhan Gürakar, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Uzay Komutanlığı’nın kuruluş sürecinin halihazırda devam ettiğini ve teklif değerlendirme ve onay sürecinin sürdüğünü belirtti.

Uzay Komutanlığı’nın faaliyetlerine bir yıl içerisinde başlaması öngörülüyor. Albay Gürakar, bu süreçte alay seviyesinde başlayacak olan Uzay Komutanlığı’nın ilerleyen dönemlerde tugay ve tümen seviyelerine yükselmesinin planlandığını açıkladı.

Hava ve Uzay Gücü Geliştirme Merkezi Komutanı Albay Gürakar, gençlere Uzay Komutanlığı’nda görev alma çağrısı yaparak, “Uzay Komutanlığı’nın kurulmasıyla ilgili çalışmalarımızı başlattık. Kıymetli gençleri aramıza bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Uzay Komutanlığı’nın önemine vurgu yapan Albay Gürakar, uzayın gün geçtikçe artan stratejik önemine dikkat çekti. İstihbarat, keşif, gözetleme, IGK kapsamında kullanılan uzayın, anti balistik füzeler ve erken ihbar sistemleri gibi alanlarda da önemli bir rol oynadığını belirtti.

Albay Gürakar, Uzay Komutanlığı’nın Türkiye’nin bölgesinde lider ve etkin bir hava kuvveti olma hedefine yönelik ademi merkeziyet bir yapı öngördüğünü ifade etti. Bu kapsamda yapılan planların, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin stratejik hedef planlarına entegre edildiğini ve tekliflerin değerlendirilmekte olduğunu söyledi.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.