DOLAR 32,8395 -0.19%
EURO 35,7022 -0.53%
ALTIN 2.537,860,13
BITCOIN 2177725-1,19%
İstanbul
28°

PARÇALI BULUTLU

20:39

AKŞAM'A KALAN SÜRE

Muharrem İnce’ye Yönelik Sosyal Medya Paylaşımlarıyla İlgili İkinci Mahkeme

Muharrem İnce’ye Yönelik Sosyal Medya Paylaşımlarıyla İlgili İkinci Mahkeme

Muharrem İnce'ye karşı sahte görüntü ve dekont paylaşımları yapan sosyal medya kullanıcıları, FETÖ ile ilgili "üye olmamakla birlikte silahlı terör örgütüne yardım" suçlamalarıyla ikinci mahkemeye çıkıyor.

ABONE OL
9 Kasım 2023 17:34
Muharrem İnce’ye Yönelik Sosyal Medya Paylaşımlarıyla İlgili İkinci Mahkeme
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce’ye yönelik sahte sosyal medya paylaşımlarıyla ilgili olarak, “Ankara Kuşu” adlı sosyal medya hesabının kullanıcıları Oktay Yaşar ve Veli Koçak hakkındaki dava ikinci bir mahkemede görülmek üzere başladı. Ankara 19. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada, tutuksuz sanıklar Yaşar ve Koçak ile taraf avukatları yer aldı.

Kimlik tespiti ve iddianamenin özeti okunduğunun ardından, Muharrem İnce’nin avukatı, müvekkilinin suçtan zarar gördüğünü belirterek davaya katılmak istedi. Ancak mahkeme, suçtan doğrudan zarar görme ihtimalinin bulunmadığı gerekçesiyle bu talebi reddetti.

Daha sonra söz alan sanık Oktay Yaşar, kendisine yöneltilen suçlamaları reddetti ve FETÖ ile herhangi bir bağlantısının olmadığını savundu. Yaşar, suçlamaları bir kumpas olarak nitelendirerek, “Terör örgütüyle irtibatım yok, göz temasım bile yok.” ifadelerini kullandı ve beraatını talep etti.

Sanık Veli Koçak da, “silahlı terör örgütüne üye olmamakla birlikte örgüte yardım” suçunu işlemediğini belirtti. İnce’ye ait olduğu iddia edilen sahte video görüntüleri ve dekontları hiçbir mecrada paylaşmadığını iddia eden Koçak, sosyal medya hesaplarının herkese açık olduğunu söyledi. Koçak, İnce ile ilgili herhangi bir paylaşım yapmadığını vurgulayarak beraat talebinde bulundu.

Mahkeme, bu aşamada savcılığın talebi üzerine, daha önce FETÖ soruşturmaları kapsamında yapılan çalışmalara dair Emniyet Genel Müdürlüğü’ne müzekkere yazılmasına karar verdi.

Dava, Muharrem İnce’nin avukatının katılma talebinin reddedilmesiyle ve mahkeme tarafından 22 Şubat 2024 tarihine ertelendi.

İddianamede yer alan bilgilere göre, FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişiminin ardından örgüt üyelerinin yurtdışına kaçtığı ve sosyal medya üzerinden Türkiye’ye karşı olumsuz paylaşımlar yaptıkları belirtiliyor. İddianamede, İnce’ye karşı sahte müstehcen görüntüler ve dekontların paylaşımının bir provokasyon ve tehdit amaçlı olduğu ifade ediliyor. Bu sahte paylaşımların firari FETÖ üyeleri tarafından daha geniş kitlelere ulaşması amacıyla paylaşıldığı ve şüpheliler tarafından da yayıldığı belirtiliyor. Yaşar ve Koçak hakkında “üye olmamakla birlikte silahlı terör örgütüne yardım” suçundan 1 ile 3 yıl arasında değişen hapis cezaları isteniyor.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.