DOLAR 34,0006 0.29%
EURO 37,8516 0.64%
ALTIN 2.820,980,42
BITCOIN 1966761-2,91%
İstanbul
25°

PARÇALI AZ BULUTLU

05:11

İMSAK'A KALAN SÜRE

MGM’den İstanbul, İzmir ve Bursa’ya Sarı Kodlu Uyarı: Şiddetli Yağış ve Fırtına Geliyor

MGM’den İstanbul, İzmir ve Bursa’ya Sarı Kodlu Uyarı: Şiddetli Yağış ve Fırtına Geliyor

Türkiye'yi etkisi altına alan soğuk ve yağışlı havanın ardından, MGM tarafından yapılan uyarıda Marmara ve Ege bölgelerinde şiddetli yağış ve fırtına beklendiği belirtildi. İstanbul, İzmir ve Bursa dahil 23 il sarı kodlu uyarıya tabi tutuldu.

ABONE OL
28 Kasım 2023 00:25
MGM’den İstanbul, İzmir ve Bursa’ya Sarı Kodlu Uyarı: Şiddetli Yağış ve Fırtına Geliyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye genelinde etkili olan soğuk ve yağışlı havanın devam edeceği yönünde yeni bir uyarıda bulundu. Marmara ve Ege bölgelerinde şiddetli yağış ve fırtına beklendiği belirtilerek, aralarında İstanbul, İzmir ve Bursa’nın da bulunduğu 23 il sarı kodlu uyarı kapsamına alındı.

MGM’nin son tahminlerine göre, şiddetli fırtına yarın akşam saatlerinden ertesi güne kadar Marmara ve Ege bölgelerini etkisi altına alacak. Aydın ve Muğla için gök gürültülü sağanak yağış uyarısı yapılırken, Bilecik, Bolu, Bursa, Çanakkale, Edirne, İstanbul, Kastamonu, Kırklareli, Kocaeli, Kütahya, Sakarya, Sinop, Tekirdağ, Zonguldak, Bartın, Yalova, Düzce ve Karabük için rüzgar uyarısı verildi. Balıkesir, İzmir ve Manisa ise hem gök gürültülü sağanak yağış hem de rüzgar konusunda sarı kodlu uyarı aldı.

İstanbul Valiliği de MGM’nin bilgileri doğrultusunda, Marmara’da yarın akşam saatlerinden itibaren güney ve güneybatıdan fırtına şeklinde esecek rüzgarın, Çarşamba günü akşam saatlerinden sonra etkisini azaltacağını bildiren bir uyarı yayımladı. Halka dikkatli ve tedbirli olmaları çağrısında bulunuldu. Sarı kodlu uyarı, hava durumu potansiyel tehlike içeriyor ve ilgili bölgelerde faaliyetlerde dikkatli olunması gerektiği anlamına geliyor.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.