DOLAR 34,0036 0.31%
EURO 37,8669 0.68%
ALTIN 2.819,860,38
BITCOIN 1973175-2,83%
İstanbul
23°

HAFİF YAĞMUR

05:11

İMSAK'A KALAN SÜRE

Melih Gökçek’in Dikmen Konutları Hukuksuz Satış İle Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne İade Edildi

Melih Gökçek’in Dikmen Konutları Hukuksuz Satış İle Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne İade Edildi

Ankara Bölge Adliye Mahkemesi, Melih Gökçek'in eşi Nevin Gökçek ile avukatları tarafından kanuna aykırı bir şekilde satın alınan Dikmen konutlarının Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne iadesine karar verdi. Detaylar haberimizde...

ABONE OL
28 Kasım 2023 14:01
Melih Gökçek’in Dikmen Konutları Hukuksuz Satış İle Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne İade Edildi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in, belediye lojmanı olan Dikmen’deki konutları hukuksuz bir şekilde eşi Nevin Gökçek ve avukatları Fatih Atalay ve Salih Çelen adına satın almasına karşı açılan davada Ankara Bölge Adliye Mahkemesi, satın alma işleminin usulsüz olduğuna karar verdi.

Gökçek’in eşi ve avukatları, 2017’de belediye lojmanı olarak kullanılan konutları hukuka aykırı bir şekilde satın alarak, konutlarda oturmayı sürdürmüştü. Mahkeme kararıyla, bu konutların hukuksuz bir biçimde edinildiği belirlendi ve konutlar Ankara Büyükşehir Belediyesi adına tescil edilecek.

İhalenin, kanuna aykırı olarak Gökçek’in eşi ve avukatları tarafından kazanıldığı vurgulanırken, bu durumun hukuksuz bir tescile yol açtığı belirtildi. Bu kararla birlikte, 2018’de 7 milyon 900 bin TL’ye satılan konutlar tekrar Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin malı oldu. Gökçek’in, hukuksuz bir biçimde ikamet ettiği evden tahliye edilmesi bekleniyor. Ankara Büyükşehir Belediyesi, mahkeme kararı sonrasında Savcılık nezdinde dosyanın yeniden açılması için başvuruda bulunacak.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.