DOLAR 34,0906 0.3%
EURO 37,7473 0.43%
ALTIN 2.723,72-0,01
BITCOIN 1920841-3,90%
İstanbul
26°

AZ BULUTLU

13:09

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Malzeme ve Mühendislik Teknolojileri Konferansı, Trabzon’da Başladı

Malzeme ve Mühendislik Teknolojileri Konferansı, Trabzon’da Başladı

Gaziantep Üniversitesi, Hasan Kalyoncu Üniversitesi ve Karadeniz Teknik Üniversitesi iş birliğiyle düzenlenen "5. Uluslararası Malzeme ve Mühendislik Teknolojileri Konferansı" Trabzon'da başladı. KTÜ Rektörü, konferansta malzeme mühendisliğinin önemini vurgulayarak bilim ve teknolojinin politikalarına dikkat çekti. Konferans, alanında uzman konuşmacılar eşliğinde 16 Kasım'a kadar devam edecek.

ABONE OL
14 Kasım 2023 11:02
Malzeme ve Mühendislik Teknolojileri Konferansı, Trabzon’da Başladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Gaziantep Üniversitesi, Hasan Kalyoncu Üniversitesi ve Karadeniz Teknik Üniversitesi tarafından ortaklaşa düzenlenen “5. Uluslararası Malzeme ve Mühendislik Teknolojileri Konferansı” Trabzon’da başladı. KTÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı, konferansın açılış töreninde yaptığı konuşmada, malzeme mühendisliğinin ülke ekonomileri için kritik bir rol oynadığını belirtti.

Çuvalcı, “Her şeyin başının malzeme olduğunu söyleyebiliriz. Malzeme mühendisliği de bu anlamda önemli. Eğer bir ülke malzeme biriminde iyi değilse dışarıdan satın alır. Dışarıdan aldığınızda bir gün ambargo koyduğunda problem. Bunun için malzeme mühendisliği çok önemli. Bilim ve teknolojinin politikaları çok önemli. Bilim ve teknolojinin üretildiği yer de üniversiteler, onun için üniversitelere de çok önem vermeliyiz.” dedi.

Hasan Kalyoncu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, öğrencilere seslenerek, “Konferanslara birkaç gün önceden gelip birkaç gün sonradan gidin. Networking dedikleri şeyi yapmaya çalışın. Kendi akademik kariyerlerinizi bu tür konferanslara katılarak güçlendirin.” şeklinde konuştu.

Gaziantep Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Necip Fazıl Yılmaz ise konferansın amacının, malzeme ve mühendislik teknolojileri alanında güncel araştırmaları takip etmek, yeni fikirler üreterek uluslararası gelişmelere katkıda bulunmak ve nitelikli kaynak oluşturmak olduğunu ifade etti.

Konferans, Katar Hamad Bin Khalifa Üniversitesi Sürdürülebilir Kalkınma, Fen ve Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Muammer Koç’un “Sürdürülebilirlik için İnovasyon (Yenişim): Malzeme, İmalat, Tasarım, Yönetim, Ekonomi ve Sosyal Değişim Gerekleri” sunumuyla devam etti. Akademisyenler ve öğrencilerin katılımıyla gerçekleşen konferans, 16 Kasım Perşembe günü sona erecek.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.