DOLAR 32,8395 -0.19%
EURO 35,7022 -0.53%
ALTIN 2.537,860,13
BITCOIN 2177725-1,19%
İstanbul
28°

PARÇALI BULUTLU

20:39

AKŞAM'A KALAN SÜRE

Lösemi Nedeniyle Yaşamını Yitiren Piyade Sözleşmeli Er Emirhan Güven, Zonguldak’ta Son Yolculuğuna Uğurlandı

Lösemi Nedeniyle Yaşamını Yitiren Piyade Sözleşmeli Er Emirhan Güven, Zonguldak’ta Son Yolculuğuna Uğurlandı

Ankara'da lösemi tedavisi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Piyade Sözleşmeli Er Emirhan Güven, memleketi Zonguldak'ta düzenlenen askeri tören sonrası toprağa verildi. Güven'in ailesi ve yakınları, acı bir vedalaşma anısını yaşadı.

ABONE OL
9 Kasım 2023 18:09
Lösemi Nedeniyle Yaşamını Yitiren Piyade Sözleşmeli Er Emirhan Güven, Zonguldak’ta Son Yolculuğuna Uğurlandı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ankara’da yaşadığı lösemi hastalığına karşı verdiği savaşı kaybeden Piyade Sözleşmeli Er Emirhan Güven (22), memleketi Zonguldak’ta duygu dolu bir askeri törenle son yolculuğuna uğurlandı. Genç asker, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) görev yaptığı birliğinde 25 Ağustos’ta rahatsızlanmış ve ardından hastaneye kaldırılmıştı. Ancak 29 Ağustos’ta kendisine lösemi teşhisi konuldu. Güven, 85 günlük yoğun bir yaşam mücadelesi sonunda hayatını kaybetti.

Emirhan Güven’in cenazesi, ailesinin ve sevenlerinin gözyaşları arasında memleketi Zonguldak’a getirildi. Güven için Ereğli ilçesi Ormanlı beldesinde düzenlenen askeri törene, Vali Yardımcısı Turgut Subaşı, Milletvekili Saffet Bozkurt, Karadeniz Bölge Komutanı Tuğamiral Niyazi Uğur, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Cezmi Yalınkılıç, İl Emniyet Müdürü Sinan Ergen, İlçe Kaymakamı Mehmet Yapıcı, askeri erkan, siyasi parti ve sivil toplum temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Cenaze töreninde, Emirhan Güven’in babası Fahrettin Güven, ağabeyleri Mehmet ve Emre Güven, Türk bayrağına sarılı tabutun başında taziyeleri kabul etti. Anne Kevser Güven ise gözyaşları içinde, “Yavruma yetişemiyorum, yavrumu geri çeviremiyorum. Elimden bir şey gelmiyor. Allah’ım, yavruma yetişemiyorum. Bana çok büyük acı verdin Allah’ım; dayanamıyorum” diyerek yürek burkan bir ağıt yaktı. Aile ve yakınları, bu zorlu anlarında birbirlerine destek olmaya çalıştılar.

Emirhan Güven’in cenazesi, öğle vakti kılınan cenaze namazının ardından Yeşilköy’deki aile mezarlığında sonsuzluğa uğurlandı. Güven’in vefatı, ailesi ve Zonguldak topluluğunu derinden üzdü ve onun hatırasını yaşatmak için bir araya geldiler. Güven, memleketi Zonguldak’ta sonsuz bir huzur içinde yatmaktadır. Allah rahmet eylesin.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.