DOLAR 33,9818 0.11%
EURO 37,7251 -0.39%
ALTIN 2.726,78-0,69
BITCOIN 18400250,38%
İstanbul
25°

HAFİF YAĞMUR

05:01

İMSAK'A KALAN SÜRE

Konya’daki Kazada Tutuklanan Sürücü İfadelerini Açıkladı: “Yol Karanlıktı ve Yaya Geçidi Yoktu”

Konya’daki Kazada Tutuklanan Sürücü İfadelerini Açıkladı: “Yol Karanlıktı ve Yaya Geçidi Yoktu”

Konya'da geçtiğimiz günlerde meydana gelen trafik kazasında 5 kişinin hayatını kaybetmesiyle ilgili tutuklanan sürücü, savcılık ifadesinde kaza anını anlattı. Yolun karanlık olması ve yaya geçidinin bulunmamasını gerekçe gösteren sürücü, hızını 80-90 km arasında olduğunu belirtti. Kazada hayatını kaybedenlerin aileleri ise acılarını yaşarken, sürücü "taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olma" suçlamasıyla cezaevine gönderildi.

ABONE OL
13 Kasım 2023 21:59
Konya’daki Kazada Tutuklanan Sürücü İfadelerini Açıkladı: “Yol Karanlıktı ve Yaya Geçidi Yoktu”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Konya’da geçtiğimiz günlerde meydana gelen trafik kazasında 5 kişinin hayatını kaybetmesiyle ilgili tutuklanan sürücü, Konya Cumhuriyet Başsavcılığı’ndaki ifadesinde kaza anını anlattı. Sürücü, yanındaki arkadaşıyla birlikte babasının otomobiliyle şehir merkezine gitmek üzere yola çıktıklarını belirterek, olayın seyrini şu şekilde anlattı:

“Hatırladığım kadarıyla hızım 80-90 kilometre arasındaydı. Bir anda önümde el ele tutuşmuş, tek sıra halinde, 5-6 kişilik yaya grubu gördüm. Onlara çarpmamak için aracımın direksiyonunu hızlı şekilde refüje doğru kırdım. Ancak duramayarak yayalara çarptım. Daha sonra aracımın dörtlülerini yaktım, yaralananlara müdahale etmek için araçtan indim. Çevrede bulunanlar beni kaza mahallinden biraz uzaklaştırdılar. O sırada telefon arızalandığından tanımadığım bir kadından 112 ekiplerine haber vermesini istedim. Polis ekipleri gelerek alkol raporumu aldılar. Olay esnasında alkol kullanmadım. Hayatımda hiç uyuşturucu kullanmadım.”

Sürücünün bu ifadeleri, kazanın detaylarına ilişkin polis ve savcılık soruşturmasının devam ettiği bir süreçte ortaya çıktı. 5 kişinin hayatını kaybettiği trajik kaza, karanlık bir yol ve yaya geçidinin bulunmaması gibi etmenlerle bağlantılı olarak değerlendiriliyor. Sürücünün alkol ve uyuşturucu kullanmadığını belirtmesi ise olayın detaylarını aydınlatmak adına yapılan soruşturmada dikkate alınacak. Ayrıca, hayatını kaybedenlerin aileleri ve yaralananların tedavi süreçleriyle ilgili bilgilerin soruşturmanın ilerleyen aşamalarında ortaya çıkması bekleniyor.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.