DOLAR 33,9818 0.11%
EURO 37,7251 -0.39%
ALTIN 2.726,78-0,69
BITCOIN 18444760,91%
İstanbul
25°

HAFİF YAĞMUR

13:07

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Kartal Petrol İş Mahallesi’nde Yıkılma Riskiyle Karşı Karşıya Olan Sitelerde Tedirginlik

Kartal Petrol İş Mahallesi’nde Yıkılma Riskiyle Karşı Karşıya Olan Sitelerde Tedirginlik

Kartal Petrol İş Mahallesi'nde bulunan 84 dairenin yer aldığı 3 bloktan oluşan sitenin taşıyıcı kolonlarında meydana gelen çatlaklar, site sakinlerinde endişeye neden oldu. Elle dokununca dökülen beton parçaları ve çürüyen demirler, binalardaki riski artırırken, ev sahipleri mayıs ayında başlayan TOKİ'nin 'Yarısı Bizden Kampanyası'na yanıt bekliyor.

ABONE OL
10 Kasım 2023 17:31
Kartal Petrol İş Mahallesi’nde Yıkılma Riskiyle Karşı Karşıya Olan Sitelerde Tedirginlik
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kartal Petrol İş Mahallesi’nde bulunan 84 dairenin yer aldığı 3 bloktan oluşan site, taşıyıcı kolonlardaki çatlaklar nedeniyle sakinlerini endişelendiriyor. Elle dokunulduğunda dökülen beton parçaları ve çürüyen demirler, binalardaki riski gözler önüne seriyor. Ev sahipleri, mayıs ayında başlayan TOKİ’nin ‘Yarısı Bizden Kampanyası’ndan gelecek yanıtı bekliyor.

Bina sakinlerinden Faruk Erbaşlı, “Binamız zamanında deniz kumu ile yapılmış bir bina. Kentsel dönüşüme girmek için müracaatları yapıldı. Son günlerde kentsel dönüşüm kampanyasının başlaması ile daha çok gündeme geldi. Bina sakinleri, ‘Yarısı bizden kampanyasına dahil olalım’ dediler. Biz başvurumuzu yaptık. Fakat TOKİ tarafından uygun bir şartla, ‘Yarısı Bizden Kampanyası’na dahil olarak bir an önce projelendirilmesi ve bize bir teklif verilmesini istiyoruz. Prosedürün bir an önce hızlandırılmasını istiyoruz. Kolonların halini görüyorsunuz. Geceleri kimse rahat uyuyamıyor. Yastığa başını rahat koyamıyor kimse. Daha dün deprem olmuş burada, ne zaman deprem olacak diye insanlar düşünüyor” dedi.

Binanın 40 yıllık olduğunu belirten Şerif Ali Kurt ise, “1999 depreminden sonra çatlaklar oluştu. Fakat maddi sıkıntıları olanlar var, benim gibi emekli olanlar var, az geliri olanlar var. Kentsel dönüşüm ortaya çıkınca biz de binamızı yenilemek istedik. KiPTAŞ’a gittik, haddinden fazla ödeme çıkardılar. TOKİ’nin ‘Yarısı Bizden Kampanyası’na katıldık. Biz tek kurtuluşu TOKİ’de buluyoruz. Durumu görüyorsunuz, bir an önce gelip bizi yönlendirmelerini istiyoruz. Neticesinde bizim binamız 40 yıllık bina sıkıntılı, insanlar korku yaşıyor. Deprem olabilir korkusu ile yaşıyorlar. Biz bu duruma bir çözüm arıyoruz” şeklinde konuştu.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.