DOLAR 32,8352 -0.21%
EURO 35,6714 -0.58%
ALTIN 2.536,850,09
BITCOIN 2187273-0,85%
İstanbul
28°

PARÇALI BULUTLU

20:39

AKŞAM'A KALAN SÜRE

İzmir’de Afetlere Dirençli Kent İnşası: Yapı Ön İnceleme Sonuçları Açıklandı

İzmir’de Afetlere Dirençli Kent İnşası: Yapı Ön İnceleme Sonuçları Açıklandı

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin başlattığı yapı ön inceleme çalışması kapsamında yaklaşık 4 bin 100 başvurudan 3 bin 600'ünde saha taraması tamamlandı. Yapılan çalışmalar sonucunda elde edilen bilgiler afetlere dirençli kent inşası için önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. İzmir'liler, binalarına ilişkin detaylı bilgilere afetplani.izmir.bel.tr adresinden ulaşabilir.

ABONE OL
11 Kasım 2023 15:03
İzmir’de Afetlere Dirençli Kent İnşası: Yapı Ön İnceleme Sonuçları Açıklandı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İzmir Büyükşehir Belediyesi, afetlere karşı dirençli bir kent inşa etme amacıyla başlattığı yapı ön inceleme çalışmasında önemli bir aşamaya geldi. Yaklaşık 4 bin 100 başvurunun değerlendirmesi sonucunda 3 bin 600 binada saha taraması tamamlandı.

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) İzmir Şubesi iş birliğiyle gerçekleştirilen çalışmalarda, yapıların güçlendirme veya yenilenme ihtiyacı belirlenerek depreme karşı dirençleri değerlendirildi. Bu süreçte alınan örnekler ve yapılan tahribatsız yöntemlerle elde edilen veriler, ODTÜ’lü akademisyenler tarafından analiz edildi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, vatandaşları yapı ön inceleme sonuçlarıyla ilgili bilgilendirmeye başlayacak. Yurttaşlar, https://afetplani.izmir.bel.tr/ adresindeki başvurularım sekmesindeki mesaj doğrulama ekranını doldurarak sonuçlarına ulaşabilecek. Bu bilgilendirme süreci telefon mesajları aracılığıyla yapılacak.

Ayrıca, daha detaylı analiz isteyenler İzmir Büyükşehir Belediyesi şirketi Ege Şehir Planlama A.Ş. laboratuvarlarına başvuruda bulunabilecek. 3 ay içinde başvurulması durumunda gerekli analizler etaplar halinde yüzde 50 indirimle yapılacak.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin bu çalışması, kentin afetlere karşı direncini artırmaya yönelik önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.