DOLAR 33,9818 0.11%
EURO 37,7251 -0.39%
ALTIN 2.726,78-0,69
BITCOIN 18416500,41%
İstanbul
25°

HAFİF YAĞMUR

05:01

İMSAK'A KALAN SÜRE

İstanbul’da Fırtına ve Sağanak Yağışın Ardından Kıyıda Dev Atık Temizliği

İstanbul’da Fırtına ve Sağanak Yağışın Ardından Kıyıda Dev Atık Temizliği

İstanbul'da etkili olan fırtına ve sağanak yağışın neden olduğu kıyıdaki dev atık sorununa İSTAÇ ekipleri müdahale ediyor. Ambarlı sahilinde karaya vuran otomobil lastikleri ve kanapeler, deniz kirliliğine dikkat çekiyor.

ABONE OL
2 Aralık 2023 15:43
İstanbul’da Fırtına ve Sağanak Yağışın Ardından Kıyıda Dev Atık Temizliği
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İstanbul’da meydana gelen şiddetli sağanak yağış ve fırtına sonrasında, oluşan dev dalgalar denizde bulunan atıkları kıyıya taşıdı. Ambarlı sahilinde yapılan hasar tespit çalışmalarında, birçok otomobil lastiği ve kanapenin de aralarında bulunduğu çeşitli atıklar karaya vurdu.

Bölgede yaşayan Seyhan İleri, yaşanan şiddetli lodosta denizden çıkan atıkların karaya vurduğunu belirterek, “Burada çok şiddetli lodos vardı. Pet şişeler falan yüzeye çıkıyor ama ıslak mendiller, elyaflar dibe batıyor. Böyle lodosta çıkıp kıyıya vuruyor. Elyaf denizde yok olmuyor. Dipte kalıyor” ifadelerini kullandı. Mehmet Ceylan ise, “Denizde ne kadar atık varsa çıktı. Çıkmayanlar da var. Karaya vuranlar arasında araba lastiğinden, jantına kadar her şey var. Kanepe de var. Denizi temiz tutalım” şeklinde konuştu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı İSTAÇ ekiplerinin sahilde temizlik çalışmalarına başladığı gözlendi. Şehirdeki deniz kirliliğine karşı alınan önlemler ve temizlik faaliyetleri detaylı bir şekilde devam ediyor.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.