DOLAR 34,0536 0.02%
EURO 37,6018 -0.08%
ALTIN 2.745,650,09
BITCOIN 19528814,00%
İstanbul
28°

AÇIK

16:40

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’dan Büyük Başarı: “Kompanio Bello” Uyuşturucu Karteli Lideri İstanbul’da Yakalandı
  • Son Dakika Haberler
  • Gündem
  • İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’dan Büyük Başarı: “Kompanio Bello” Uyuşturucu Karteli Lideri İstanbul’da Yakalandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’dan Büyük Başarı: “Kompanio Bello” Uyuşturucu Karteli Lideri İstanbul’da Yakalandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın liderliğindeki operasyonla, Güney Amerika'dan Avrupa'ya uyuşturucu sevkiyatı yapan "Kompanio Bello" isimli uluslararası uyuşturucu kartelinin lideri Dritan Rexhepi İstanbul'da yakalandı. İtalya ve Arnavutluk adli makamlarınca aranan Rexhepi'nin iadesi için başlatılan operasyon büyük bir başarıyla tamamlandı.

ABONE OL
10 Kasım 2023 17:30
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’dan Büyük Başarı: “Kompanio Bello” Uyuşturucu Karteli Lideri İstanbul’da Yakalandı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve İstihbarat Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen operasyon sonucunda, uluslararası aranan “Kompanio Bello” uyuşturucu karteli lideri Dritan Rexhepi, İstanbul Beylikdüzü’nde düzenlenen bir operasyonla yakalandı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Rexhepi’nin Güney Amerika’dan Avrupa’ya uyuşturucu sevkiyatı yapan bu büyük ölçekli kartelin lideri olduğunu belirtti. İtalya ve Arnavutluk adli makamları tarafından “Kasten Adam Öldürme, Uyuşturucu, Adam Kaçırma/Hürriyetten Yoksun Bırakma, Seyahat Belgesinde Sahtecilik, Silah ve Mühimmat” suçlarından kırmızı bültenle arandığını ifade etti.

Bakan Yerlikaya, operasyonun detaylarını paylaşarak, “Emniyet Genel Müdürlüğü koordinesinde, İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından düzenlenen ‘Kartel Operasyonu’ ile Rexhepi’nin yakalanması sağlandı. Bu başarıda emeği geçen kahraman ekiplerimizi tebrik ediyor, milletimizin dualarını alınlarının akıyla kabul ediyoruz” dedi.

Operasyonun detaylarına göre, İstanbul Havalimanı’ndan Benjamin Omar PEREZ GARCIA adına kayıtlı Kolombiya pasaportuyla giriş yaptığı tespit edilen Rexhepi, Narkotik Suçlarla Mücadele Şube, İstihbarat Şube, Göçmen Kaçakçılığı ile Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüklerinin ortak çalışmasıyla belirlendi.

Bakan Yerlikaya, operasyonun başarıyla tamamlanmasının ardından, “Uyuşturucu tacirleri ve organize suç örgütleriyle mücadelemiz kararlılıkla devam edecek. Bu başarı, ülkemizi ulusal ve uluslararası düzeyde tehdit eden suç örgütlerine karşı verdiğimiz mücadelenin bir göstergesidir” şeklinde konuştu.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.