DOLAR 34,0540 0.08%
EURO 37,7832 0.12%
ALTIN 2.729,990,09
BITCOIN 1973519-0,13%
İstanbul
26°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Hamas’ın Gazze’deki Son Durumu ve Beklentileri

Hamas’ın Gazze’deki Son Durumu ve Beklentileri

Hamas'ın Gazze'deki Aksa Tufanı operasyonuna İsrail'in yanıtı ve Kassam Tugayları yetkililerinin beklentileri hakkında son gelişmeler. Filistin Yönetimi ve Hizbullah'ın tutumu da ele alınıyor. İsrail-Gazze çatışmasının son durumu ve Gazze'de yaşanan gelişmeler hakkında güncel bilgiler.

ABONE OL
2 Kasım 2023 11:09
Hamas’ın Gazze’deki Son Durumu ve Beklentileri
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hamas’ın 7 Ekim’de başlattığı Aksa Tufanı operasyonuna karşılık veren İsrail ordusu, Gazze’ye 24 gündür hava saldırıları düzenlerken Hamas’ın askeri kanadı olan Kassam Tugayları’ndan dikkat çeken bir iddia geldi. Kassam Tugayları yetkilisi Musa Ebu Merzuk, “Batı’ya gizlice Hamas’ı ortadan kaldırma çağrısında bulunan Filistin Yönetimi üyeleri ve bazı Arap ülkeleri var. Hizbullah’tan ve Batı Şeria’daki kardeşlerimizden ciddi bir destek bekliyorduk. Özellikle Ramallah yönetiminin utanç verici tavrı, bizi hayal kırıklığına uğrattı.” ifadelerini kullandı.

Hamas’ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim’de İsrail’e karşı geniş kapsamlı bir saldırı başlatmıştı. İsrail ordusu da Gazze Şeridi’ne yoğun hava saldırıları düzenlemişti. İsrailli yetkililere göre Gazze’den düzenlenen saldırılarda 311 asker ve 1400 İsrailli öldü, 5,132 kişi yaralandı.

Gazze’deki Filistin Sağlık Bakanlığı’na göre, İsrail saldırılarında ölenlerin sayısı 3,342’si çocuk, 2,262’si kadın olmak üzere 8,005’e yükselirken, 20,242 kişi yaralandı. İşgal altındaki Batı Şeria’da İsrail güçleri ve Yahudi yerleşimcilerin saldırılarında 116 Filistinli öldü, 1,900’den fazla Filistinli yaralandı. İsrail bombardımanı sırasında Gazze’de 34 gazeteci ve Lübnan’da 1 gazeteci hayatını kaybetti.

İsrail’in Gazze’ye yönelik yoğun saldırıları nedeniyle bölgedeki sabit hat, cep telefonu ve internet iletişim hizmetleri büyük ölçüde aksadı. İsrail ordusu, 26 Ekim’de kara operasyonlarını genişletmeye başlayarak hava saldırılarını yoğunlaştırdı. Ayrıca İsrail, Gazze’deki en büyük sağlık tesisi olan Şifa Hastanesi’ni hedef gösterdi. Bu çatışma, bölgede tansiyonun yükseldiği bir döneme denk geliyor.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.