DOLAR 32,8504 -0.01%
EURO 35,7361 0.12%
ALTIN 2.555,730,43
BITCOIN 2193813-0,38%
İstanbul
30°

PARÇALI AZ BULUTLU

20:39

AKŞAM'A KALAN SÜRE

Gazze Çatışmalarında İsrail Ordusunun Üst Düzey Subayı Hayatını Kaybetti

Gazze Çatışmalarında İsrail Ordusunun Üst Düzey Subayı Hayatını Kaybetti

Şeridi'nde süregelen çatışmalarda, İsrail Savunma Kuvvetleri'nin 188. Zırhlı Tugay'ın 53. Taburu komutanı Yarbay Salman Habaka, Hamas savaşçılarıyla yaşanan çatışmada öldü. Haber, çatışmanın tırmandığı bu dönemde yaşanan önemli bir gelişmeyi yansıtmaktadır.

ABONE OL
2 Kasım 2023 16:07
Gazze Çatışmalarında İsrail Ordusunun Üst Düzey Subayı Hayatını Kaybetti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İsrail Savunma Kuvvetleri, Gazze Şeridi’ndeki çatışmalar sırasında üst düzey bir subayın öldüğünü duyurdu. 188. Zırhlı Tugay’ın 53. Taburu komutanı Yarbay Salman Habaka (33), Gazze’nin kuzey kesiminde Hamas savaşçılarıyla yaşanan çatışmada öldürüldü.

Hamas’ın 7 Ekim sabahı başlattığı Aksa Tufanı operasyonuna karşılık veren İsrail Gazze’ye 27 gündür bombardıman düzenlerken, bugün savaş hattında dikkat çeken bir gelişme yaşandı.

İsrailli Yarbay Salman Habaka, savaşın başından bu yana İsrail ordusunun kaybettiği en üst rütbeli asker oldu. Hamas militanları tarafından öldürüldü.

Savaşın devam ettiği Gazze Şeridi’nde ve İsrail’de hayatlarını kaybeden ve yaralanan sivil sayısı oldukça yüksektir. Bu çatışmaların sona ermesi ve barışın sağlanması umulurken, taraflar arasındaki gerilim devam etmektedir.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.