DOLAR 32,8306 -0.23%
EURO 35,6940 -0.57%
ALTIN 2.539,470,19
BITCOIN 2161080-3,52%
İstanbul
30°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

FTX Yöneticileri Bybit’e Dava Açtı, 1 Milyar Dolarlık İddia

FTX Yöneticileri Bybit’e Dava Açtı, 1 Milyar Dolarlık İddia

FTX'in iflas eden kripto para borsasının yeni yöneticileri, Bybit'e ve onun yatırım kolu Mirana'ya yaklaşık 1 milyar dolarlık bir dava açtı. Yöneticiler, Bybit'in VIP erişimini kullanarak para çekme işlemlerinde öncelik aldığını ve FTX'in kurtarma çabalarını engellediğini öne sürdü.

ABONE OL
15 Kasım 2023 08:44
FTX Yöneticileri Bybit’e Dava Açtı, 1 Milyar Dolarlık İddia
0

BEĞENDİM

ABONE OL

FTX’in iflas eden kripto para borsasının yeni yöneticileri, Bybit’e ve Mirana’ya karşı 1 milyar dolarlık bir dava açtı. Dava, Bybit’in VIP erişimini kullanarak para çekme işlemlerinde öncelik aldığı ve FTX’in kurtarma çabalarını engellediği iddialarıyla ilgili.

FTX’e atanan iflas danışmanları, 953 milyon dolar değerindeki dijital varlıkları ve nakit parayı geri almak için Bybit ve Mirana’ya dava açtı. Dava, ByBit’in VIP erişimini ve FTX personeli ile olan bağlarını kullanarak önemli para çekme işlemlerine öncelik edindiği ve FTX’in kurtarma çabalarını engellediği iddialarıyla açıldı.

FTX yöneticileri, ByBit’in iflas başvurusundan hemen önce FTX’ten tüm fonları geri çektiğini ileri sürdü. Davada, FTX ile ilgili endişeler arttıkça Mirana ve iştiraklerinin “FTX’teki çeşitli kurumsal ve bireysel hesaplarından varlıkları çekmek için yarıştığı” belirtildi.

Dava, borsanın 8 Kasım 2022’de para çekme işlemlerini durdurduğu dönemde Mirana tarafından çekildiği iddia edilen 327 milyon dolar dahil olmak üzere toplamda yaklaşık 953 milyon dolarlık varlığın geri alınmasını amaçlıyor. FTX’in yeni yönetimi, geçen yıl yaptığı iflas başvurusundan önce dağıtılan fonları geri kazanmak amacıyla bir dizi hukuki eylem başlatmıştı.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.