DOLAR 32,8497 -0.18%
EURO 35,6724 -0.58%
ALTIN 2.539,840,21
BITCOIN 2163967-1,86%
İstanbul
28°

PARÇALI BULUTLU

20:39

AKŞAM'A KALAN SÜRE

Avrupa’da Elektrikli Araç Satışlarındaki Artış Beklentileri Karşılamadı

Avrupa’da Elektrikli Araç Satışlarındaki Artış Beklentileri Karşılamadı

Avrupa'da elektrikli araç satışları, 2023'ün ilk dokuz ayında yüzde 47 artmasına rağmen, bu büyüme otomobil üreticileri Tesla, Volkswagen ve Mercedes-Benz gibi şirketlerin beklentilerini karşılamadı. Üreticiler, yüksek faiz oranları ve durgun pazarın etkisiyle müşterilerin satış kararlarını ertelediği uyarısında bulundu. Ekonomik belirsizliklerin yanı sıra, tüketicilerin elektrikli araçların güvenlik, menzil ve fiyat konularındaki endişeleri de satışlardaki yavaşlamanın nedenleri arasında yer alıyor.

ABONE OL
15 Kasım 2023 08:43
Avrupa’da Elektrikli Araç Satışlarındaki Artış Beklentileri Karşılamadı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Avrupa’da elektrikli araç satışları, 2023’ün ilk dokuz ayında yüzde 47 arttı; ancak bu artış, Tesla, Volkswagen ve Mercedes-Benz gibi otomobil üreticilerinin beklentilerini karşılamadı. Elektrikli otomobil satışlarındaki hızlı büyüme trendi, ekonomik belirsizlikler ve tüketicilerin endişeleri nedeniyle yavaşlamaya başladı.

Otomobil üreticileri, yüksek faiz oranları ve durgun bir pazarın etkisiyle müşterilerin satış kararlarını ertelediği uyarısında bulundu. Almanya ve İtalya’daki bayilerin yanı sıra dört küresel veri analiz firması tarafından yapılan araştırmalar, satışlardaki yavaşlamanın arkasında ekonomik belirsizlikten daha fazlasının olduğunu gösterdi. Tüketiciler, elektrikli araçların güvenlik, menzil ve fiyat ihtiyaçlarını karşıladığına ikna olmadıklarını belirtti.

Otomobil bayilerine göre tüketiciler, teknolojinin gelişeceğini varsayıyor ve hızla değer kaybedecek bir aracı şimdi almaktansa bir sonraki model için üç yıl beklemeyi tercih ediyor. Elektrikli otomobil alma niyetinde olan tüketicileri altyapı eksikliği, batarya ömrü ve fiyat düşündürüyor. İngiltere’deki yeni elektrikli araçlar, fosil yakıtlı modellere göre hala ortalama yüzde 33 daha pahalı.

Artan faizler ve sektöre yönelik düzenlemeler otomotivde fiyatları aşağıya çekerken, kur beklentileri ile yüksek enflasyon otomobilin yatırım aracı olmaktan çıkmasını zorlaştırıyor. Tüm bu faktörler, Avrupa’da elektrikli araç satışlarının beklentilerin altında kalmasına neden oluyor.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.