DOLAR 33,9818 0.11%
EURO 37,7251 -0.39%
ALTIN 2.726,78-0,69
BITCOIN 1827266-4,16%
İstanbul
25°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

CHP ve İYİ Parti Arasındaki İttifak Görüşmeleri Erken Tarih Belirlenmedi

CHP ve İYİ Parti Arasındaki İttifak Görüşmeleri Erken Tarih Belirlenmedi

CHP Genel Başkanlığını devralan Özgür Özel'in, İYİ Parti lideri Meral Akşener ile yapacağı görüşmenin tarihi henüz belirlenmedi. İttifak konusu, CHP PM toplantısında gündeme geldi, ancak Özel'in İYİ Parti içindeki karışıklıkların dinmesini beklemesi bekleniyor.

ABONE OL
28 Kasım 2023 14:17
CHP ve İYİ Parti Arasındaki İttifak Görüşmeleri Erken Tarih Belirlenmedi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Seçimlerin ardından CHP Genel Başkanlığı görevini devralan Özgür Özel’in, İYİ Parti lideri Meral Akşener ile yapacağı görüşmenin tarihi henüz belirlenmedi. CHP içindeki değişim sonrasında, İYİ Parti ile CHP arasında bir ittifak olup olmayacağı merak konusu oldu.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, daha önce yerel seçimlere her şehirde tek başlarına gireceklerini ifade etmiş ve “CHP ile rakibiz” açıklamasında bulunmuştu. Ancak siyasi dinamikler ve ittifak ihtimali, süreci belirsiz kılıyor.

Özgür Özel, konuyla ilgili olarak, “Ben Meral Hanım’la, Sayın Genel Başkan’ımızla, onun deyimiyle Meral Ablam ile beraber pek çok zorluğu aşacağımıza inanıyorum. Bunun için de ben üzerime ne düşüyorsa yapacağım. Umutla baktığım bir süreç. Mümkün olan en kısa sürede yapmalıyız. Olmazsa dünyanın sonu değil.” şeklinde konuştu.

Ancak CHP Parti Meclisi (PM) toplantısında, ittifak ve görüşme konusunun gündeme geldiği ancak henüz net bir tarih belirlenmediği ifade edildi. Özgür Özel’in, İYİ Parti içindeki karışıklıkların dinmesini bekleyerek Akşener ile bir araya gelmeyi daha uygun gördüğü kaydedildi. Bu sürecin nasıl ilerleyeceği ve iki partinin ilişkilerindeki gelişmeler önümüzdeki günlerde netlik kazanacak.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.