DOLAR 33,9818 0.11%
EURO 37,7251 -0.39%
ALTIN 2.726,78-0,69
BITCOIN 18400250,38%
İstanbul
25°

HAFİF YAĞMUR

05:01

İMSAK'A KALAN SÜRE

Bakan Tekin: “Öğretmenlerimizin Ekonomik Sorunlarına Çözüm İçin Çaba Sarf Ediyoruz”

Bakan Tekin: “Öğretmenlerimizin Ekonomik Sorunlarına Çözüm İçin Çaba Sarf Ediyoruz”

Milli Eğitim Bakanı, öğretmenlerin ekonomik sorunlarına çözüm için çaba harcadıklarını belirtti. Okul öncesi öğrencilere ücretsiz yemek uygulaması ve Milli Eğitim Akademisi projesi hakkında da açıklamalarda bulundu.

ABONE OL
15 Kasım 2023 15:27
Bakan Tekin: “Öğretmenlerimizin Ekonomik Sorunlarına Çözüm İçin Çaba Sarf Ediyoruz”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Milli Eğitim Bakanı, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) gerçekleşen AK Parti grup toplantısı öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Bakan Tekin, okul öncesi öğrencilere ücretsiz yemek verilmesi konusunda yapılan uygulamaları değerlendirerek, “Şu anda yaklaşık 2 milyon öğrenciye ücretsiz yemek veriyoruz. Deprem sebebiyle bütçedeki kısıt bizi de sınırlandırdı. Dolayısıyla biz bu yıl için 2 milyon öğrenciye ücretsiz 1 öğün yemek veriyoruz. 2 milyon öğrenci de az bir öğrenci değil” dedi.

Bakan Tekin, Milli Eğitim Akademisi projesinin süre darlığı nedeniyle Plan ve Bütçe Komisyonu’ndaki bütçe görüşmelerinde ele alınamadığını belirtti. Öğretmenlerin, akademik olarak kendilerini geliştirmelerini sağlamak amacıyla akademi ile iş birliği içinde olacaklarını ifade etti. Ayrıca, projenin yasal düzenlemeleri için hazırlık içinde olduklarını ve tamamlandığında TBMM’nin onayına sunacaklarını belirtti.

Bakan Tekin, öğretmenlerin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde talep ettikleri 1 maaş ikramiye konusuna ilişkin, “Maliye Bakanlığı ile istişare halinde öğretmen arkadaşlarımızın ekonomik problemlerini çözmeye çaba sarf ediyoruz. Böyle bir şey olursa zaten Cumhurbaşkanımız ve Maliye Bakanımız duyurur. Öğretmen arkadaşlarımızın özlük haklarıyla ilgili bütçe sınırları çerçevesinde yapabileceğimiz her şeyi yapmaya çaba sarf ediyoruz” şeklinde konuştu.

Sözleşmeli öğretmenlerle ilgili olarak, sözleşmeli öğretmenlerin ayrı bir kategori olmadığını ve süreleri tamamlandıktan sonra kadroya geçtiklerini belirtti. Öğretmen ataması konusuna ilişkin olarak ise, “Mutlaka olacak. Tarih olarak, bütçenin Genel Kurul’dan geçmesini bekliyoruz. Bütçede kamuya alınacak toplam personel sayısını bakanlıklar arasında dağıtıyorlar. Biz de kendi adımıza düşen kontenjanı nasıl değerlendireceğimizi ondan sonra belirleyeceğiz” dedi.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.