DOLAR 34,0000 0.29%
EURO 37,8431 0.61%
ALTIN 2.820,230,39
BITCOIN 1968226-3,43%
İstanbul
23°

HAFİF YAĞMUR

05:11

İMSAK'A KALAN SÜRE

Ankara Merkezli 32 İlde Yürütülen ‘Narkogüç’ Operasyonunda 210 Kişi Gözaltına Alındı

Ankara Merkezli 32 İlde Yürütülen ‘Narkogüç’ Operasyonunda 210 Kişi Gözaltına Alındı

İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından Ankara merkezli olarak düzenlenen 'Narkogüç' operasyonunda, 32 ilde yapılan operasyonlarda 210 kişi gözaltına alındı. Operasyon sonucunda el konulan önemli miktarda döviz ve Türk lirası ile şebeke lideri ve yöneticilerinin hesaplarına el konuldu. Para transferlerinin kripto para veya IBAN üzerinden yapıldığı tespit edildi.

ABONE OL
9 Kasım 2023 18:09
Ankara Merkezli 32 İlde Yürütülen ‘Narkogüç’ Operasyonunda 210 Kişi Gözaltına Alındı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından Ankara merkezli düzenlenen ‘Narkogüç’ operasyonu, Ankara, Hatay, İstanbul ve İzmir başta olmak üzere 32 ilde büyük bir uyuşturucu şebekesini çökertti. Operasyon sırasında şebeke lideri Jumakhan Ulus’un (33) üzerine herhangi bir malvarlığına rastlanmadığı ve tüm işlemlerini soyadını aldığı eşi İlayda Ulus üzerinden yürüttüğü tespit edildi. İlayda Ulus’un aynı zamanda örgütte yönetici pozisyonunda olduğu ve hala cezaevinde bulunduğu bilgisi de ortaya çıktı.

Operasyon sırasında 210 kişi gözaltına alındı ve bu şüphelilerin şebeke içerisinde “torbacı” olarak adlandırılan satıcılar, IBAN işlemlerini yapanlar, konum bilgisi sağlayanlar ve yöneticiler gibi farklı görevler üstlendikleri tespit edildi.

Operasyon ayrıca uyuşturucu alışverişlerinin daha önceden belirlenen yerlere bırakılarak yapıldığını ve para transferlerinin kripto para veya IBAN aracılığıyla gerçekleştirildiğini gözler önüne serdi. Şebekenin toplamda 135 milyon TL’nin üzerinde para topladığı tespit edilince, MASAK (Mali Suçları Araştırma Kurulu) tarafından 10 örgüt üyesinin hesaplarına el konuldu. Ayrıca şüphelilere ait 3 arsa, 6 araç ve 4 şirkete de el konuldu.

Operasyon sonucunda ele geçirilen nakit para ve uyuşturucu maddeler ile operasyona katılan narkotik köpekleri ‘İda’ ve ‘Toma’, İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nde sergilendi. Operasyonun hala devam ettiği ve daha fazla ayrıntının açıklanmasının beklendiği belirtiliyor. Bu operasyon, uyuşturucu ticaretiyle mücadelede önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.