DOLAR 34,0933 0.11%
EURO 37,6685 0.07%
ALTIN 2.742,66-0,02
BITCOIN 19304123,09%
İstanbul
23°

PARÇALI BULUTLU

13:06

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç: Meral Akşener’in İddiası Ciddi, Delilleri Yargıya Sunmalı

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç: Meral Akşener’in İddiası Ciddi, Delilleri Yargıya Sunmalı

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in yetiştirme yurtlarında kalan kızların fuhşa zorlandığı iddiasına cevap verdi. Tunç, Akşener'in iddialarının ciddi olduğunu belirterek, somut delillerin yargı makamlarına ulaştırılması gerektiğini vurguladı.

ABONE OL
20 Kasım 2023 21:56
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç: Meral Akşener’in İddiası Ciddi, Delilleri Yargıya Sunmalı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Türkiye Noterler Birliği’nde düzenlenen ‘Yarının Dünyasında Bugünün Çocuk Hakları’ programına katıldı. Panel sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Tunç, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in yetiştirme yurtlarındaki kız çocuklarına yönelik fuhşa zorlandığı iddiasına değindi.

Bakan Tunç, “Çok ciddi bir iddia. Bunun hiç gecikmeksizin yargı makamlarına bildirilmesi lazım. Eğer böyle bir iddia varsa üzerine gidilmesi gerekir. Somut eğer bilgiler varsa bu bilgileri Sayın Akşener’in yargı makamlarımızla, Cumhuriyet Başsavcılıklarımızla paylaşmasında büyük yarar olduğunu ifade etmek isterim” dedi.

Ayrıca, Bakan Tunç, Hrant Dink’in cinayetiyle ilgili Ogün Samast dosyasına da değindi. Konuyla ilgili olarak Tunç, “Dosyaların evveliyatını bilmeden hüküm vermek doğru değil. Kamuoyunun bilmediği bazı hususlar var. Hep beraber bunun neticesini bekleyeceğiz” açıklamasını yaptı.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, dün katıldığı bir toplantıda oteli olan polis müdürleri aracılığıyla yetiştirme yurtlarında kalan kız çocuklarına fuhşa zorlama iddiasında bulunmuştu. Bakan Tunç, bu iddianın ciddiyet arz ettiğini ve delillerin yargıya ulaştırılması gerektiğini vurguladı.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.