DOLAR 34,1484 -0.04%
EURO 37,0773 -0.22%
ALTIN 2.955,040,63
BITCOIN 2279816-1,78%
İstanbul
14°

HAFİF YAĞMUR

05:46

İMSAK'A KALAN SÜRE

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile Ankara’da Görüştü

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile Ankara’da Görüştü

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile Ankara'da bir araya geldi. İki bakanın görüşmesi öncesinde basına poz verildi. Blinken'ın Türkiye ziyareti, bazı karşılamalardaki olaylar ve görüşmeleri ile dikkat çekti.

ABONE OL
6 Kasım 2023 11:15
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile Ankara’da Görüştü
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile Türkiye’nin başkenti Ankara’da bir araya geldi. İki bakan, Dışişleri Bakanlığı’ndaki görüşme öncesinde basın mensuplarına poz vererek görüntülendi. Blinken’ın Türkiye ziyareti, ülkenin tarihinde ilk kez üst düzey yetkililerin katılmadığı bir karşılama töreniyle başlamıştı.

Blinken, önce İsrail’in başkenti Tel Aviv’i ziyaret etti ve Orta Doğu’da Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile sürpriz bir görüşme gerçekleştirdi. Daha sonra Ürdün, Mısır, Suudi Arabistan, Katar ve Birleşik Arap Emirlikleri dışişleri bakanlarıyla Gazze’ye yapılan saldırılar hakkında görüşmelerde bulundu. Ardından Batı Şeria’ya geçerek Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile bir araya geldi.

Blinken’ın Ankara ziyaretinin ardından Tokyo, Seul ve Yeni Delhi’yi ziyaret etmesi bekleniyor. Türkiye ile ABD arasındaki ilişkiler ve bölgesel gelişmeler bu görüşmelerin ana gündem maddeleri arasında yer alıyor. Bu önemli diplomatik temaslar, uluslararası ilişkilerin seyrini etkileyebilir.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.