DOLAR 32,8605 -0.04%
EURO 35,7471 0%
ALTIN 2.545,720,06
BITCOIN 2168288-3,01%
İstanbul
30°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Türkiye’nin Yeni Elektrikli Araç Markası VERY, TOGG’a Alternatif Olarak Geliyor

Türkiye’nin Yeni Elektrikli Araç Markası VERY, TOGG’a Alternatif Olarak Geliyor

Türkiye'nin ikinci elektrikli araç markası VERY, Go Green Fuarı'nda tanıtılacak. Tamamen yerli mühendisler tarafından 4 farklı segmentte üretilen araçlar, 2024'te yollarda olacak. Şimdiden 800 sipariş alındı ve 2025'te seri üretime geçilecek. Araçlar, çeşitli özellikleri ve yenilikçi tasarımıyla dikkat çekiyor.

ABONE OL
15 Kasım 2023 16:30
Türkiye’nin Yeni Elektrikli Araç Markası VERY, TOGG’a Alternatif Olarak Geliyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

ürkiye’nin ikinci elektrikli araç markası olan VERY, Go Green Fuarı’nda tanıtılacak. Tamamen yerli mühendisler tarafından 300 günde geliştirilen bu araçlar, Türk otomotiv sektörüne önemli bir alternatif sunmayı hedefliyor. EVRY tarafından üretilen VERY markalı araçlar, 4 farklı segmentte L7 sınıfında üretildi. Bu segmentler arasında 4 kişilik hususi kullanıma yönelik araç, 2 kişilik pick-up, üstü açık buggy tipi araç, ve tamamen otonom sürüş kapsamında kodlanan sürücüsüz araç modeli bulunuyor.

VERY’nin Türkiye pazarı için tüm onay süreçleri tamamlanmış durumda; ayrıca Avrupa için R85 ve sertifikasyon süreçleri de devam ediyor. Şu anda 800 sipariş alınmış olan araçların, 2024 yılında teslim edilmesi planlanıyor. Araçlar, 2025 yılına kadar Bursa Gemlik’te tamamlanması planlanan fabrikada yılda 10 bin araç üretim kapasitesine ulaşmayı hedefliyor.

VERY markalı araçlar, sınıfının öne çıkan özelliklerini sunuyor. Aracın özellikleri arasında araçtan araca şarj desteği, taşınabilir yedek batarya, adaptif dört çeker sistemi, multimedya ekranları, sürüş yazılımı, dokunmatik kapılar, 220V elektrik çıkışı, yağmur, park ve far sensörleri, ısıtmalı ve masajlı koltuklar gibi özellikler bulunuyor. Ayrıca, araçlar VERY markasının özel mobil uygulaması aracılığıyla uzaktan kontrol edilebiliyor.

VERY’nin dünyanın ilk ve tek değişken vitesli dişli kutusuna sahip L7 sınıfı araç olduğu vurgulanıyor. 2025 yılında başlaması planlanan seri üretimle birlikte EVRY, Bursa Gemlik’teki fabrikasında yılda 10 bin araç üretim kapasitesine ulaşmayı hedefliyor. 2024 yılı için şimdiden 800 araç siparişi alınmış durumda. Paket içeriğine bağlı olarak aracın ortalama satış fiyatı ise 25 bin dolar olarak açıklanmış durumda. VERY markası, Türkiye’nin elektrikli araç pazarındaki TOGG’a önemli bir alternatif oluşturacak gibi gözüküyor. Bu girişim, Türk otomotiv sektörünün küresel pazarda daha fazla rekabet etme şansını artırabilir.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.