DOLAR 32,8319 -0.21%
EURO 35,6834 -0.57%
ALTIN 2.537,700,12
BITCOIN 2188139-0,66%
İstanbul
28°

PARÇALI BULUTLU

20:39

AKŞAM'A KALAN SÜRE

S&P, Türkiye’nin Kredi Notunu ‘B’ Olarak Teyit Etti ve Görünümü ‘Pozitif’e Çevirdi

S&P, Türkiye’nin Kredi Notunu ‘B’ Olarak Teyit Etti ve Görünümü ‘Pozitif’e Çevirdi

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu S&P, Türkiye'nin kredi notunu 'B' olarak teyit ederken, kredi notu görünümünü 'durağan'dan 'pozitif'e çevirdi. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, attıkları adımların karşılık bulduğunu belirterek, Orta Vadeli Program'a olan güvenin arttığını ifade etti.

ABONE OL
1 Aralık 2023 19:16
S&P, Türkiye’nin Kredi Notunu ‘B’ Olarak Teyit Etti ve Görünümü ‘Pozitif’e Çevirdi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor’s (S&P), Türkiye’nin kredi notunu “B” olarak teyit ederken, kredi notu görünümünü “durağan”dan “pozitif”e çevirdi. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, S&P’nin bu hamlesi üzerine, “Attığımız adımlar karşılık buluyor. Orta Vadeli Programımıza güven artıyor. Sabır ve kararlılıkla programı uygulamaya devam edeceğiz. Fiyat istikrarını, cari açıkta kalıcı düşüşü, mali disiplini ve rezerv birikimini sağlayarak, ülkemizi sürdürülebilir yüksek büyüme patikasına ulaştıracağız.” şeklinde değerlendirmede bulundu.

S&P’nin açıklamasında, Türkiye’nin uzun vadeli ülke notunun bir kademe yükseltilebileceği belirtilirken, ödemeler dengesinin iyileşmesi, döviz rezervlerinin artışı ve dolarizasyonda düşüş gibi faktörlerin etkili olacağı ifade edildi. Bu gelişme, Türkiye’nin ekonomik önlemler ve politika adımlarıyla olumlu bir seyir izlediğini gösteriyor.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.