DOLAR 32,8306 -0.23%
EURO 35,6940 -0.57%
ALTIN 2.539,470,19
BITCOIN 2161080-3,52%
İstanbul
30°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Sağlık Bakanı Koca’nın Para Sayma İşareti Tartışma Yarattı: Türk Tabipleri Birliği’nden Tepki

Sağlık Bakanı Koca’nın Para Sayma İşareti Tartışma Yarattı: Türk Tabipleri Birliği’nden Tepki

Bütçe komisyonunda sunum yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın hekim göçüyle ilgili yaptığı para sayma işareti, Türk Tabipleri Birliği'nden tepki aldı. Sağlık emekçilerinin neden göç ettiğini vurgulayan bir açıklama geldi.

ABONE OL
11 Kasım 2023 09:20
Sağlık Bakanı Koca’nın Para Sayma İşareti Tartışma Yarattı: Türk Tabipleri Birliği’nden Tepki
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Plan ve Bütçe Komisyonu’nda bütçe sunumu yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın hekim göçüyle ilgili yaptığı para sayma işareti, Türk Tabipleri Birliği’nden (TTB) tepki aldı. Bakan Koca, yaptığı açıklamada “Katar, Kuveyt, Dubai, sonra Almanya” ifadelerini kullanarak hekim göçünü değerlendirdi. Bu açıklamaya karşılık TTB, sosyal medya üzerinden bir açıklama yaparak, “Sağlıkta şiddetin ve hekim intiharlarının tırmandığı, umutsuzluğun ve geleceksizliğin derinleştiği, fakültelerde tıp kitaplarının yerini yabancı dil kitaplarının aldığı ülkemizde hekimlerin neden göç ettiğine ilişkin Sağlık Bakanı’nın ‘analizi’… Utanıyoruz” ifadelerini kullandı.

Ayrıca, Sağlık Çalışanları Hak ve Mücadele Derneği de konuyla ilgili bir paylaşım yaparak, “Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, hekim göçünün sebebini eliyle işaret ederek gösterdi. Sağlık emekçilerinin gitme nedenlerini biz söyleyelim; düşük maaş, beş farklı ödeme sistemi, yüksek kiralar, düşük fazla mesai ücretleri, görevi başında şiddete uğrama…” şeklinde bir tepki gösterdi.

Sağlık Bakanı’nın bu sözleri, sağlık sektöründeki sorunlar ve hekim göçü konusundaki hassasiyeti bir kez daha gündeme getirdi.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.