DOLAR 32,8366 -0.2%
EURO 35,6783 -0.58%
ALTIN 2.539,300,19
BITCOIN 2162899-2,45%
İstanbul
28°

PARÇALI BULUTLU

02:00

YATSI'YA KALAN SÜRE

Nesli tükenme tehlikesi altındaki yılan kartalı Antalya’da tedavi edildi

Nesli tükenme tehlikesi altındaki yılan kartalı Antalya’da tedavi edildi

Antalya Büyükşehir Belediyesi Doğal Yaşam Parkı'nda, nesli tükenme tehlikesi altındaki yılan kartalı, yaklaşık 1 aylık bir tedavi sürecinin ardından sağlığına kavuştu. Park, çeşitli nedenlerle yaralanan hayvanların bakım, tedavi ve rehabilitasyonunu üstleniyor.

ABONE OL
14 Kasım 2023 10:04
Nesli tükenme tehlikesi altındaki yılan kartalı Antalya’da tedavi edildi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Antalya Büyükşehir Belediyesi Doğal Yaşam Parkı, çeşitli nedenlerle yaralanan hayvanların tedavi ve rehabilitasyonunu üstlenerek, bu hayvanları doğal yaşama kazandırmaya devam ediyor. Park, barındırdığı 127 farklı türden bin 400’e yakın hayvan ile Türkiye’nin en büyük doğal yaşam alanlarından biri olarak öne çıkıyor.

Son olarak, nesli tükenme tehlikesi altında olan nadir görülen yılan kartalı, Antalya’nın dağlık bir bölgesinde kanadı kırık halde bulundu. Parkın veteriner ekipleri tarafından gerçekleştirilen yaklaşık 1 aylık titiz tedavi sürecinin ardından yılan kartalı sağlığına kavuştu. Artık eskisi gibi uçabilen kartal, klinikten çıkartılarak doğal yaşam parkı içerisindeki büyük uçma kafesine yerleştirildi.

Antalya Doğal Yaşam Parkı Müdürü Aygül Arsun, yaptığı açıklamada, yılan kartalının doğada nadir görülen bir tür olduğunu ve tedavisini titizlikle gerçekleştirdiklerini belirtti. Yılan kartalının uçma antrenmanlarını tamamladıktan sonra uygun bir noktadan doğaya bırakılacağını ifade etti.

Ayrıca, parkın sadece bakım ve koruma değil, aynı zamanda klinik görevlerini üstlendiğini vurgulayan Arsun, kara kaplumbağası ve martının da zorlu bir tedavi sürecinin ardından sağlığına kavuşturulduğunu belirtti. Parkın her yıl yüzlerce yaban hayvanını tedavi edip doğaya saldığını ifade etti.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.