DOLAR 33,9952 -0.02%
EURO 37,8542 0.38%
ALTIN 2.750,450,82
BITCOIN 19306810,13%
İstanbul
29°

AÇIK

16:45

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

Muğla’da Öğrenciye Yönelik Şiddet Skandalı: Müdür Yardımcısı Görevden Alındı, Soruşturma Sürüyor

Muğla’da Öğrenciye Yönelik Şiddet Skandalı: Müdür Yardımcısı Görevden Alındı, Soruşturma Sürüyor

Muğla'nın Milas ilçesindeki Sakarya İlkokulu'nda meydana gelen şiddet skandalında müdür yardımcısı öğrenciye yönelik saldırı görüntüleri ortaya çıktı. Olayın ardından Milli Eğitim Bakanlığı müfettiş görevlendirirken, öğretmen görev yeri değiştirildi ve adli soruşturma başlatıldı. Ailenin avukat görevlendirdiği olayda, kamuoyu şiddetin önlenmesi için mücadele çağrısı yapıyor.

ABONE OL
1 Aralık 2023 19:33
Muğla’da Öğrenciye Yönelik Şiddet Skandalı: Müdür Yardımcısı Görevden Alındı, Soruşturma Sürüyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Muğla’nın Milas ilçesinde bulunan Sakarya İlkokulu’nda birinci sınıf öğrencisi E.S.’nin maruz kaldığı şiddet skandalı gündemi sarsarken, olayın detayları adeta dehşete düşürdü. 6 Ekim tarihinde meydana gelen olayda, okul müdür yardımcısı Mehmet Serkan G., E.S.’yi koltuk altından tutup sınıfa fırlatmıştı.

Olayın hemen ardından E.S.’nin annesi, çocuğun sırtında morluklar olduğunu fark ederek hastaneye başvurdu. Hastanede alınan darp raporu sonrasında Milli Eğitim Bakanlığı ve Muğla Valiliği tarafından olayla ilgili soruşturma başlatıldı. Güvenlik kamerası görüntülerinde skandal anlar net bir şekilde görülebiliyor.

Milli Eğitim Bakanlığı müfettiş görevlendirirken, Müdür Yardımcısı Mehmet Serkan G. idari para cezası aldı ve kısa bir süreliğine görevden alındı. Ancak 3 Kasım’da tekrar göreve iade edilen G., şiddet olayına karıştığı gerekçesiyle adli soruşturma altında.

Olayın kamuoyunda büyük infiale yol açmasının ardından Muğla Valiliği bir açıklama yaparak konunun aydınlatılması için çok yönlü bir inceleme ve soruşturmanın başlatıldığını duyurdu. Skandal olay, çocuk hakları ve eğitim sistemi üzerine yapılan tartışmaları da alevlendirdi.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.