DOLAR 34,0006 0.29%
EURO 37,8516 0.64%
ALTIN 2.820,980,42
BITCOIN 1966761-2,91%
İstanbul
25°

PARÇALI AZ BULUTLU

05:11

İMSAK'A KALAN SÜRE

Meral Akşener’den İktidara Çağrı: Filistin Krizinde Dikkat Çekici İfadeler

Meral Akşener’den İktidara Çağrı: Filistin Krizinde Dikkat Çekici İfadeler

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken'ın Ankara ziyareti sonrasında iktidara çarpıcı bir çağrıda bulundu. Akşener, Gazze saldırıları ve sığınmacı krizi hakkında önemli mesajlar verdi.

ABONE OL
8 Kasım 2023 11:27
Meral Akşener’den İktidara Çağrı: Filistin Krizinde Dikkat Çekici İfadeler
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İsrail’in Gazze’yi kan gölüne çeviren saldırıları devam ederken, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken’ın Ankara’ya yaptığı ziyaret kamuoyunda geniş yankı uyandırdı. Söz konusu ziyaretin ardından partisinin grup toplantısında konuşan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’den iktidara çarpıcı bir çağrı geldi. Akşener, “Sakın ola ABD’nin sivilleri çıkartma planının oyuncağı olmayın. Sakın ola kaçaklar için hendeğe çevirdiğiniz ülkemizi yeni bir sığınmacı akınıyla karşı karşıya bırakmayın. Sakın ola daha önce yediğiniz kazığı bir kez daha yemeyin. O kazığı siz değil, Türk milleti yedi” ifadelerini kullandı.

Akşener ayrıca, Türk gençlerinin Atatürk’ü yaşatma kararlılığını vurguladı ve Cumhuriyet’in 100. yılına yaklaşırken tüm milletin bir arada olacağını söyledi. Ekonomik sorunlara da değinen Akşener, enflasyonun hala ciddi bir sorun olduğunu ve hükümetin bu konuda net bir plan sunmadığını belirtti. Ayrıca, tarım ve gıda fiyatlarının artışına dikkat çekti.

Filistin’deki krize de değinen Akşener, Netanyahu’nun Gazze’deki saldırılarını kınadı ve dünya toplumunu harekete geçmeye çağırdı. ABD Dışişleri Bakanı Blinken’ın Türkiye ziyaretini hatırlatarak, Gazze’den sivillerin çıkarılmasının çözüm olmadığını, asıl sorunun Netanyahu’nun durdurulması olduğunu ifade etti.

Akşener, Türkiye’nin barış için çabalayanları desteklemesi gerektiğini vurgulayarak, Gazze’den sivillerin değil Netanyahu’nun çıkması gerektiğini belirtti. ABD’nin Netanyahu’yu durdurmaya yetkisi olduğunu ve uluslararası toplumun bu konuda daha fazla adım atması gerektiğini söyledi.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.