DOLAR 32,8642 -0.03%
EURO 35,6662 -0.1%
ALTIN 2.542,60-0,09
BITCOIN 2168223-2,71%
İstanbul
30°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Japon Markası Mazda, Türkiye’de Otomobil Satışlarını Durdurdu

Japon Markası Mazda, Türkiye’de Otomobil Satışlarını Durdurdu

Japon otomobil üreticisi Mazda, Türkiye'deki otomobil satışlarını belirsiz bir süre durdurma kararı aldı. Şirket, mevcut müşterilerin mağduriyet yaşamaması için satış sonrası hizmetlere ve yedek parça tedarigine devam edecektir.

ABONE OL
9 Kasım 2023 10:38
Japon Markası Mazda, Türkiye’de Otomobil Satışlarını Durdurdu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Japon otomobil üreticisi Mazda, Türkiye’de otomobil satış operasyonlarını durdurma kararı aldı. Mazda Türkiye’nin resmi internet sitesinde, Türkiye’deki otomobil satışlarının belirsiz bir süreliğine durdurulduğu resmen açıklandı.

Şirket, bu karara rağmen mevcut Mazda sahiplerinin mağduriyet yaşamaması için satış sonrası hizmetlere ve yedek parça tedarigine devam edeceğini belirtti.

Mazda Türkiye’nin resmi sitesinde yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Mazda Motor Türkiye, Türkiye’deki Mazda satış ağını belirsiz bir süreliğine durdurma kararı almıştır. Türkiye’deki mevcut Mazda müşterilerine hizmetin devamını sağlamak amacıyla satış sonrası hizmetlere ve yedek parça tedarikine devam edecektir.”

Otomotiv gazetecisi Emre Özpeynirci, konuya ilişkin yaptığı bir paylaşımda, Mazda Türkiye’nin bu kararının şaşırtıcı olmadığını ifade ederek, geçen yıl sadece 183, bu yılın ise 10 ayında sadece 200 adet satış yaptığını belirtti. Özpeynirci, sorunun kaynağının ise Japonya merkezli çözülemeyen e-Call sorunu, uygun motor eksikliği ve diğer iletişim konuları olduğunu vurguladı.

Mazda, bu kararla birlikte Türkiye’deki satış faaliyetlerini gözden geçirecek gibi görünüyor.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.